Μ.Χιμένεθ: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες στον τελικό»

Μοιρασμένες είναι, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ, οι πιθανότητες κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

propoli

Ο προπονητής της «Ένωσης» επισήμανε πως όταν «στον τελικό φτάνουν οι ομάδες που μπόρεσαν και κέρδισαν όλους τους προκριματικούς αγώνες. Πρέπει να διασκεδάσουμε το τελευταίο ματς της διοργάνωσης. Είναι ένας τίτλος που τον δίνει ένα παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα για να τον κατακτήσουμε».

Μάνταλος: «Να τα δώσουμε όλα στον τελικό»

Όπως υποστήριξε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είναι η τρίτη φορά που βρισκόμαστε στον τελικό του κυπέλλου, την πρώτη φορά το καταφέραμε, την δεύτερη όχι, τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε. Φέτος παίξαμε με τον Ολυμπιακό, έχουμε την ευκαιρία να τα δώσουμε όλα στον τελικό και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Νομίζω σε ένα μόνο παιχνίδι δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί, τώρα μάλιστα που έδειξαν και οι δυο ομάδες ότι είναι πολύ δυνατές στο πρωτάθλημα.

Αν θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει η ΑΕΚ, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να κερδίζει, θέλω την ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει και να πάρει το κύπελλο, όσοι έχουν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ξέρουν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει, αυτό προσπαθεί να κάνει και η ΑΕΚ, προσπαθεί να κερδίσει.

Είμαστε εμείς και εσείς που μπορούμε να ζεστάνουμε το κλίμα ή να το ψυχράνουμε. Δυστυχώς σε τέτοιους αγώνες όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο είναι οι όρθιοι, ο κόσμος στις κερκίδες. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για εμάς, αλλά εμείς προστατευόμαστε από την αστυνομία όπως και οι διαιτητές.

Αυτοί που είναι στην κερκίδα δεν έχουν την προστασία. Για αυτό, αυτό που σκέφτομαι είναι ο κόσμος να λάβει τα μέτρα του και να σκέφτεται την επόμενη ημέρα. Πως θα γυρίσει σπίτι του και στην δουλειά του. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το παιχνίδι θα πρέπει να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Εμείς οι επαγγελματίες να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ματς.»

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του «Δεν έχουμε άγχος, είναι ένας τελικός που όπως είπε κι ο κόουτς, δίνει έναν τίτλο μέσα σε 90 λεπτά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα και να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Μάνταλος: «Θέλουμε να κερδίσουμε το κύπελλο»

«Σίγουρα κατακτήσαμε μετά από τόσα χρόνια το πρωτάθλημα και κάθε ποδοσφαιριστής και προπονητής σκέφτεται το νταμπλ, θέλουμε να κερδίσουμε το κύπελλο, θέλουμε να γράψουμε την δική μας ιστορία, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να κερδίσουμε το κύπελλο. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Σίγουρα ότι η ομάδα έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο, το αντιλαμβανόμαστε και εμείς και εσείς, ο ποδοσφαιριστής για αυτό πληρώνεται, πρέπει να ξέρει που θα σταματήσουν οι πανηγυρισμοί του. Το βράδυ της Κυριακής ήταν όλοι οι πανηγυρισμοί μας για το πρωτάθλημα, από την Δευτέρα όλη η ομάδα κατάλαβε ότι έχει ένα μεγάλο ματς αύριο. Δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτα σε κανέναν η ομάδα, σκεφτόμαστε μετά τον τίτλο, πως θα κατακτήσουμε τον επόμενο.

Η εικόνα των περσινών επεισοδίων δεν άρεσε σε κανέναν. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό με κόσμο και των δύο ομάδων χωρίς επεισόδια. Δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό» κατέληξε ο Πέτρος Μάνταλος

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR

Loading