Νέος προπονητής της Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε, θα ανακοινωθεί ως ο νέος προπονητής της Ισπανίας, σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένες αναφορές στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

propoli

Η ισπανική εφημερίδα Marca, σε πρωτοσέλιδό της γράφει ότι ο 48χρονος προπονητής έχει επιλεγεί από τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες ως διάδοχος του Χουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος απολύθηκε την παραμονή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ανάλογες αναφορές, υπάρχουν από τον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero και την ιστοσελίδα της AS.

Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου σήμερα για να ανακοινώσει αλλαγές στη δομή της εθνικής, μετά την απόφαση του Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να αποχωρήσει από την θέση του ως αθλητικός διευθυντής.

Οι πρωταθλητές του 2010 αποκλείστηκαν στην φάση των «16» από τους Ρώσους, χάνοντας 4-3 στα πέναλτι μετά από ισοπαλία 1-1.

Με μεγάλη διαφορά

Ο πρώην μέσος των Χιχόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε κέρδισε δύο τίτλους La Liga, ένα Champions League και τρία κύπελλά Ισπανίας ως προπονητής της Μπαρτσελόνα μεταξύ 2014 και 2017. Επίσης, προπονούσε την Θέλτα και την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ έφυγε από το Nou Camp τον Μάιο του 2017.

Να σημειωθεί, ότι το 38% ανάμεσα στους πλέον των 150.000 φιλάθλων που πήραν μέρος σε σχετική ψηφοφορία της ηλεκτρονικής σελίδας της Marca, επέλεξαν τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, που είναι χωρίς ομάδα. Προηγείται στην ψηφοφορία, των Μίτσελ (11%), Κίκε Σάντσες Φλόρες (10%), Πάκο Χέμεθ (8), Αλμπερτ Θελάδες (6%), Πέπε Μελ (5%) και Γκρεγκόριο Μανθάνο (2%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading