Ντόρτμουντ και Κάνλιφ τα #EqualGame της UEFA

Η Nτόρτμουντ κέρδισε το βραβείο #EqualGame, το οποίο απονέμεται από την UEFA, εξαιτίας της μακράς και μεγάλης προσπάθειας που κάνει για να αποφύγει την διείσδυση της άκρας δεξιάς στους οπαδούς της, καταπολεμώντας καθημερινά τον ρατσισμό και υιοθετώντας σαφείς πολιτικές για τα ανθρωπιστικά δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπορεί δίκαια να είναι περήφανη για το εξαιρετικό της έργο ενάντια στις ακραίες δεξίες στάσεις και πράξεις, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα έθεσε ένα σημαντικό παράδειγμα που μπορούν να ακολουθήσουν ομάδες στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν.

propoli

Το άλλο βραβείο πηγαίνει στον Σκοτ Κάνλιφ, έναν παθιασμένο φίλαθλο της Μπέρνλι, ο οποίος με το RunAway Challenge, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018/19, πήγε τρέχοντας σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 60.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading