Νότια Κορέα – Γερμανία: Στη κόψη του ξυραφιού

Στην τελευταία στροφή της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας, η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει στην Καζάν Αρένα τη Γερμανία, με τις δύο ομάδες να έχουν τεράστιο κίνητρο νίκης, καθώς ο ηττημένος ενδεχομένως να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

propoli

Για μια ακόμη φορά η Νότια Κορέα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε δίκαια από το Μεξικό 2-1. Από την αρχή του αγώνα εγκλωβίστηκε στο ρυθμό των Μεξικάνων, δέχθηκε την πίεσή τους και τους πρόσφερε το πρώτο γκολ με πέναλτι στο 26’ μετά από χέρι του Κιμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να αλλάξει πρόσωπο, εν μέρει βελτιώθηκε, όμως το δεύτερο γκολ του Μεξικό στο 66’ τελείωσε το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 93’ με τον Σον. Εκτός για τον αγώνα με τη Γερμανία τέθηκαν ο αμυντικός Παρκ και ο μέσος Κι.

Η Νότια Κορέα χρειάζεται νίκη με 2 γκολ διαφορά και παράλληλα ήττα της Σουηδίας για να προκριθεί στη φάση των 16. Με νίκη 1-0 και ήττα της Σουηδίας με το ίδιο σκορ, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς και ισορροπία σε όλα τα κριτήρια, πλην του 6ου που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν όλες οι ομάδες στα παιχνίδια του ομίλου.

Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και προ της εξόδου από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γερμανία έστω και στο 95’ πήρε τη νίκη απέναντι στη Σουηδία και έμεινε ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης.

Για μια ακόμη φορά δεν έπεισε με την απόδοση της και στο 32’ το γκολ του Τόιβανεν την έφερε σε δυσχερή θέση, όμως με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αντέδρασε άμεσα. Για αρχή ισοφάρισε με τον Ρόις στο 48’ και πήρε τη νίκη με τον Κρόος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Γιόακιμ Λεβ δεν μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα στον τιμωρημένο Μπόατενγκ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρούντι. Αντίθετα στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού βρίσκεται ο Χούμελς.

Η Γερμανία προκρίνεται με νίκη και μη νίκη της Σουηδίας κόντρα στο Μεξικό. Σε περίπτωση που επικρατήσει με οπιοδήποτε σκορ με διαφορά δύο γκολ θα βρίσκεται σίγουρα στους 16. Σ’ αυτή την περίπτωση το ερωτηματικό θα αφορά την θέση που θα τερματίσει 1η ή 2η, ανάλογα με το αν θα υπάρξει τριπλή, διπλή ή και καμία ισοβαθμία στους 6 βαθμούς. Βολεύεται και με το ίδιο αποτέλεσμα με τη Σουηδία, εξαιρείται η ήττα από τη Νότια Κορέα. Σε περίπτωση νίκης της Σουηδίας, υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων.

Αμφότερες η Νότια Κορέα και η Γερμανία έχουν τεράστιο κίνητρο για νίκη και πάθος για την πρόκριση. Μπορεί η Νότια Κορέα να είναι σε πιο μειονεκτική θέση, όμως δεδομένα θα παλέψουν για την πρόκριση. Η Γερμανία μετά τη νίκη επί της Σουηδίας πήρε ψυχολογία και κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της.

Ως επιλογή θα επιλέξουμε τα 2-3 γκολ γιατί με δεδομένο την κρισιμότητα του αγώνα το σκορ αποκλείεται να ξεφύγει υπερβολικά και καμία ομάδα δεν θα θελήσει να ρισκάρει τόσο πολύ, σύμφωνα και με τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Προτάσεις:

Σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ
Μάρκο Ρόις Anytime Σκόρερ

Πηγή: Bet3.gr

Loading