INTIME

Οι ρώσοι φίλαθλοι κάνουν όνειρα για τελικό

Πριν το ξεκίνημα του Μουντιάλ πολλοί θεωρούσαν ήδη ξεγραμμένη την οικοδέσποινα. Μετά τη χθεσινή νίκη επί της Ισπανίας στη φάση των «16» όμως η Ρωσία είναι αναμφίβολα η θετικότερη έκπληξη της διοργάνωσης.

propoli

Αν η μεγαλύτερη απογοήτευση του Μουντιάλ είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014 Γερμανία, η θετικότερη έκπληξη της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα η οικοδέσποινα Ρωσία. Οι Ρώσοι επικράτησαν χθες απρόσμενα επί της ισχυρής Ισπανίας που συγκαταλεγόταν στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, οι ρώσοι διεθνείς ήταν πιο ψύχραιμοι ή και πιο τυχεροί στη χιτσκοκική διαδικασία των πέναλτι, εξασφαλίζοντας τελικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η τελική επικράτηση επί των Ισπανών στο Λουζνίκι της Μόσχας συνοδεύτηκε από ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες και στον πάγκο της ρωσικής ομάδας. Το πάρτυ συνεχίστηκε στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου χιλιάδες φίλαθλοι ξεχύθηκαν για να γιορτάσουν την κατά πολλούς απίστευτη επιτυχία της εθνικής τους ομάδας.

«Αυτό που συνέβη είναι εξωπραγματικό. Βέβαια εμείς πιστεύαμε στην ομάδα μας, ξέραμε ότι μπορεί να νικήσει. Δεν την αμφισβητήσαμε ούτε μια στιγμή», είπε γεμάτη ενθουσιασμό μια νεαρή φίλαθλος της Εθνικής Ρωσίας.

Επόμενος αντίπαλος η Κροατία

Το μέγεθος της επιτυχίας των Ρώσων γίνεται σαφές εάν αναλογιστεί κανείς ότι η τελευταία πρόκριση στη φάση των «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου επιτεύχθηκε πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Από χθες η Ρωσία βρίσκεται πλέον στους «8» της διοργάνωσης.

Μετά τη μεθυστική νίκη επί των Ισπανών, η όρεξη πολλών ρώσων φιλάθλων έχει ανοίξει –σε τέτοιο βαθμό που ορισμένοι έχουν αρχίσει να κάνουν όνειρα για τελικό.

«Είμαι 32 χρονών. Περίμενα 32 χρόνια για αυτό το πράγμα. Τα παιδιά της εθνικής ομάδας είναι καταπληκτικά. Ευχαριστούμε τον προπονητή Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Ευχαριστούμε τους παίκτες. Η Ρωσία είναι πρωταθλήτρια!» σχολίασε πανηγυρικά ο Ιβάν Ζάιτσεφ, φίλαθλος της οικοδέσποινας του Μουντιάλ.

Επόμενος αντίπαλος των Ρώσων στη φάση των «8» είναι η Κροατία, που επίσης νίκησε χθες στα πέναλτι τη Δανία. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ δεν μοιάζει εξωπραγματικό σενάριο για τη Ρωσία. Ό,τι κι αν συμβεί όμως στις 7 Ιουλίου στο Σότσι απέναντι στους Κροάτες, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εθνική Ρωσίας έχει αποστομώσει τους επικριτές της ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Πηγή: Deutsche Welle

Loading