Ουρουγουάη – Γαλλία: Μην υποτιμάτε τη «σελέστε»

Για μια θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ θα μονομαχήσουν Ουρουγουάη και Γαλλία, σε ένα ζευγάρι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για δυο ομάδες οι οποίες έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το Παγκόσμιο Κύπελλο και φιλοδοξούν στα γήπεδα της Ρωσίας να φτάσουν μακριά και σε αυτήν τη διοργάνωση. Άλλωστε, ένα «εισιτήριο» για τον τελικό και η διεκδίκηση του τροπαίου είναι όνειρο και στόχος για όλες τις ομάδες που βρίσκονται στις «8» καλύτερες του Μουντιάλ.

propoli

Η Ουρουγουάη μοιάζει αρκετά με την Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους Γοδίν και Χιμένεθ, αλλά με ολόκληρο τον τρόπο παιχνιδιού της. Έχοντας ποιότητα και πολύ καλή αμυντική λειτουργία αναζητά την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί και να πάρει το αποτέλεσμα. Αυτή την εικόνα έδειξε στους μέχρι στιγμής αγώνες που έδωσε στο Μουντιάλ και όπως φάνηκε αυτού του είδους αγωνιστικό στυλ της ταιριάζει.

Από την άλλη μεριά, η Γαλλία είναι ίσως η ποιοτικότερη ομάδα σε αυτό το Μουντιάλ. Αν καταφέρει να επιβάλει το παιχνίδι της τότε δεν την σταμάτα τίποτα. Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και τους συμπαίκτες του να δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στον τελικό, είναι το φαβορί την αναμέτρησης.

Η Ουρουγουάη είναι εν αναμονή της συμμετοχής του Καβάνι. Ο έμπειρος επιθετικός είχε τραυματιστεί στον αγώνα με την Πορτογαλία και η συμμετοχή του στον προημιτελικό με την Γαλλία θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής στην επιθετική παρουσία του οποίου ποντάρει η Ουρουγουάη.

Από τη δική τους πλευρά οι Γάλλοι δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον Μπλεζ Ματουιντί ο οποίος είναι τιμωρημένος. Ωστόσο έχουν εναλλακτικές λύσεις και μπορούν να καλύψουν την απουσία του.

Η παράδοση δείχνει Ουρουγουάη

Μόλις μια νίκη μετράει η Γαλλία στους αγώνες της απέναντι στην Ουρουγουάη και αυτήν το μακρινό 1985. Σε επίσημες αναμετρήσεις η ομάδα της Λατινικής Αμερικής δεν έχει ηττηθεί. Στο Μουντιάλ της Αγγλίας η Ουρουγουάη είχε νικήσει 2-1 και στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική έμειναν ισόπαλες στο 0-0. Το ίδιο αποτέλεσμα σημειώθηκε και το 2002 στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας.

Τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων ήταν το 2013, όταν η Ουρουγουάη επικράτησε με 1-0 της Γαλλίας σε φιλική αναμέτρηση. Υπάρχουν άλλες δυο ισοπαλίες σε φιλικούς αγώνες με 0-0 (2008 και 2012).

Σέρχιο Μαρκαριάν: «Πιθανή η παράταση»

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Γαλλία, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Σέρχιο Μαρκαριάν, τόνισε στην Politik:

«Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν ότι η Γαλλία είναι το φαβορί, αλλά όταν έχει απέναντί της την Ουρουγουάη δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία με την άμυνα της “σφίγγει” τον αντίπαλο. Στην επίθεση έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Καβάνι και ο Σουάρες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε κάθε ομάδα.

Στον αντίποδα η Γαλλία δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να φτάσει ακόμα και στον τελικό. Για να το πετύχει όμως θα πρέπει να δείξει σθένος απέναντι στην Ουρουγουάη. Νομίζω ότι θα διεξαχθεί ένας ωραίος αγώνας ο οποίος δεν θα κριθεί στη κανονική διάρκεια του, αλλά μπορεί να οδηγηθεί στην παράταση και γιατί όχι, ακόμη και στα πέναλτι».

Loading