Πάρσονς: «Το Τόκιο 2020 να πρoκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρίες»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς ελπίζει ότι οι Αγώνες του Τόκιο 2020, θα προκαλέσουν αλλαγή στις αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία.

Την Κυριακή είναι ακριβώς ένας χρόνος πριν από την έναρξη των Παραολυμπιακών του Τόκυο 2020, που διεξάγονται από τις 25 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου και ο Πάρσονς, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία του IPC το 2017, είναι βέβαιος ότι οι Αγώνες θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο πέρα από τις 13 ημέρες αθλητικής δράσης.

propoli

Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Reuters, τόνισε πως τόσο η κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε όσο και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, συμφωνούν για την σημαντικότητα της κληρονομιά των Παραολυμπιακών.

«Πιστεύω ότι και οι δύο είναι ιδιαίτερα σοβαροί όταν μιλάνε για κληρονομιά. Το πρώτο είναι ότι δέχονται, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, δέχονται ότι πρέπει να βελτιωθούν ακόμη και σε μια προηγμένη κοινωνία».

Για τον Πάρσονς, αυτό σημαίνει να αλλάξουν οι αντιλήψεις της ιαπωνικής κοινωνίας για τα δικαιώματα που μπορούν να έχουν τα άτομα με αναπηρίες. Ο Βραζιλιάνος δήλωσε ότι ήθελε οι Παραολυμπιακοί να λειτουργήσουν ως παράδειγμα.

«Έχουμε επισκεφθεί την Ιαπωνία από το 2013 πολύ συχνά και αυτό που συνειδητοποιούμε είναι ότι η αντίληψη του Ιαπωνικού λαού για τα άτομα με αναπηρίες είναι υπερβολικά προστατευτική», δήλωσε.

«Δεν βλέπει κάποιος πολλά άτομα με αναπηρίες στους δρόμους του Τόκιο. Δείχνοντας στην Ιαπωνία τα αθλήματα των αθλητών μας, που μπορούν να κάνουν πράγματα που έδειχναν αδύνατο, θα αλλάξουμε τα βασικά πράγματα που υπάρχουν στην σκέψη της ιαπωνικής κοινωνίας, λέγοντας ότι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μπορούν να είναι παραγωγικοί πολίτες, μπορούν να εργαστούν, μπορούν να μελετήσουν και να πάνε εκεί έξω και να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να κάνει κανείς άλλος»…

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading