Πέθανε ο Νεοζηλανδός δρομέας-θρύλος των 5000μ. Ντικ Κουάξ

Ενας από τους κορυφαίους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων της γενιάς του, ο Νεοζηλανδός, Ντικ Κουάξ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολυετή και άνιση μάχη με το καρκίνο.

propoli

Κορυφαίες επιδόσεις και… στύλ

Εκτός από τις κορυφαίες επιδόσεις του, ο Κουάξ ξεχώριζε και για την πλούσια κόμμη του. Ειδικότητα του ήταν τα 5.000 μέτρα και -μεταξύ άλλων- στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 κι έναν χρόνο αργότερα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 13 λεπτά, 12 δεύτερα και 87 εκατοστά.

«Με ιδιαίτερη λύπη, μάθαμε τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατο του Ντικ Κουάξ, έναν από τους θρύλους όλων των εποχών για το άθλημα μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού της Νέας Ζηλανδίας.

Ο -γεννημένος στην Ολλανδία- Κουάξ, αποτέλεσε μαζί με τους Τζον Ουόκερ και Ροντ Ντίξον, την θρυλική τριπλέτα της Νέας Ζηλανδίας στην δεκαετία του 1970. Τα τελευταία 17 χρόνια, ο εκλιπών, που από το 1954 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Νέα Ζηλανδία, ασχολήθηκε με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Loading