INTIME

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία

Με 4-2 η Γαλλία πήρε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν άνετα της Κροατίας, που μετά το 1-1 παραδόθηκε.

propoli

Η γιορτή του ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος της και βρήκε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Η Γαλλία ήταν αυτή που προηγήθηκε, η Κροατία ισοφάρισε και –εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι θα έρθει στα ίσα– ήρθε το κερδισμένο πέναλτι για του Γάλλους που πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-1.

Στο 18′ το πρώτο γκολ ήρθε για τους τρικολόρ με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, που μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει αυτογκόλ σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Στο 28′ η Κροατία ισοφάρισε με τον Πέρισιτς, που σούταρε με το αριστερό και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ. Στο 38′ ο Ιβάν Πέρισιτς έβαλε το χεράκι του, η Γαλλία κέρδισε πέναλτι και ο Γκριεζμάν έβαλε και πάλι τη Γαλλία μπροστά στο σκορ (2-1). Στο 45′ ο Βίντα είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-2, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

Στο 59′ η Γαλλία έκανε το 3-1. Ο  Εμπαπέ δίνει πάσα στον Γκριεζμάν, που κρατάει, δίνει στον Πογκμπά, αυτός σουτάρει πάνω στα σώματα, παίρνει το ριμπάουντ, ξανασουτάρει και κάνει το 3-1. Στο 65′ ο  Ερναντέζ αποφεύγει Μάντζουκιτς και Βρσάλκο, δίνει στον Εμπαπέ που κάνει το 4-1 και κάπου εκεί καταρρέει η Κροατία.

Το μόνο που κατάφερε είναι στο 69′ να μειώσει με τον Μάντζουκιτς που, μετά από γκάφα του Λορίς, έκανε το 4-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

 

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ (55′ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73′ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (81′ Φεκίρ).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81′ Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

 

Τα γκολ:

1-0 (18′ αυτ. Μάντζουκιτς) 1-1 (28′ Πέρισιτς) 2-1 (38′ πέν. Γκριεζμάν) 3-1 (59′ Πογκμπά) 4-1 (65′ Εμπαπέ) 4-2 (69′ Μάντζουκιτς)

Πηγή: arenafm.gr

Loading