Παγκόσμιο Κύπελλο: Ουρουγουάη-Γαλλία και Βραζιλία-Βέλγιο στο… μενού

Με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

propoli

Στις 5 το απόγευμα αναμετρώνται με φόντο την πρόκριση στους «4» του θεσμού η Ουρουγουάη με τη Γαλλία. Δύο εκ των πιο δυνατών ομάδων στο τουρνουά, με την πρώτη να έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με ένα μόλις γκολ παθητικό και τη δεύτερη να προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση και το ευρύ 4-3 επί της Αργεντινής.

Μεγάλο ερωτηματικό για τους Λατινοαμερικάνους είναι ο Καβάνι που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Πορτογαλία και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί σήμερα.

Ματσάρα στο Καζάν

Τέσσερις ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί ο δεύτερος προημιτελικός της ημέρας.

Στο Καζάν θα συγκρουστούν Βραζιλία και Βέλγιο, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται συναρπαστική βάσει ρόστερ που διαθέτουν αμφότερες οι ομάδες.

Από τη μία είναι η πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία που φέτος είναι ίσως η πιο… ευρωπαϊκή όλων των εποχών, έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία και μία σχετικά καλή επιθετική γραμμή.

Πλήγμα για τη «σελεσάο» αποτελεί η απουσία του Κασεμίρο λόγω τιμωρίας, ενώ επιστρέφει ο Μαρσέλο.

Οσον αφορά το Βέλγιο; Με τη ψυχολογία να βρίσκεται στα ύψη μετά τη νίκη—ανατροπή επί της Ιαπωνίας και ελλείψει προβλημάτων είναι ικανό να αφήσει εκτός ημιτελικών το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

 

Loading