INTIME

Περίπατος ΑΕΚ στο ντέρμπι «δικεφάλων» – Πάλεψε όσο μπορούσε ο Άρης

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε πολύ άνετα του «λαβωμένου» ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 91-71 και πανηγύρισε την παρθενική της νίκη σε επίσημη αναμέτρηση φέτος, μετά τα δυο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Περιστέρι και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

propoli

Η ομάδα του Μπίανκι κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε σε καμία περίπτωση να φτάσει στη νίκη απέναντι στους «ασπρόμαυρους» που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες. Ενδεικτικό και το ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε μόλις 10 παίκτες στον πάγκο της ομάδας του σήμερα.

Πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Βινς Χάντερ που πέτυχαν από 18 πόντους. Χάτσερ και Μαργαρίτης διασώθηκαν από τον ΠΑΟΚ, με 15 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Άρης

Περίπατος ΑΕΚ στο ντέρμπι «δικεφάλων» – Πάλεψε όσο μπορούσε ο Άρης
INTIME

Ο Άρης πάλεψε απέναντι στον Παναθηναϊκό και λίγο έλειψε να μετατρέψει σε θρίλερ τον αγώνα στο τέλος, όμως τελικά υπέκυψε στην ποιότητα της ομάδας του Πασκουάλ, η οποία έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το «Nick Galis Hall» με 70-84.

Σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα και οι… αποβολές, οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Τόμας πανηγύρισαν την δεύτερη σερί τους νίκη στην Μπάσκετ Λιγκ, και τρίτη διαδοχική μετά και από αυτήν που μεσολάβησε κόντρα στην Μακάμπι για την Ευρωλίγκα.

Όσον αφορά τον Άρη του Βαγγέλη Αγγέλου, οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, μετά το διπλό που πήραν την 1η αγωνιστική στο Λαύριο και πηγαίνουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο, την ερχόμενη Κυριακή, για την 3η αγωνιστική της Α1.

Αξίζει να σημειωθεί πως Αγγέλου και Πασκουάλ λίγο έλειψαν να πιαστούν στα χέρια, κατά την διάρκεια του 1ου δεκαλέπτου, με αφορμή μια απόφαση του διαιτητή να τιμωρήσει με τεχνική ποινή τον Νικ Καλάθη. Αυτό εξόργισε τον Ισπανό κόουτς του Παναθηναϊκού, ενώ ο Βαγγέλης Αγγέλου διαμαρτυρόταν για… δεύτερη τεχνική ποινή που έπρεπε να δεχθεί ο Καλάθης.

Οι δυο προπονητές ήρθαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και αντάλλαξαν κάποια «Γαλλικά», μέχρι που οι ψυχραιμότεροι τους απώθησαν, ώστε να μην πιαστούν στα χέρια. Τελικά, ο διαιτητής της αναμέτρησης τους απέβαλλε και τους δυο, στέλνοντας τους στα αποδυτήρια. Οι βοηθοί Αγγέλου και Πασκουάλ, έκαναν χρέη προπονητή στη συνέχεια του ματς.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ματς, στα τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Άρης μείωσε σε 64-69 και βάζοντας στην εξίσωση και τον κόσμο της ομάδας, λίγο έλειψε να κάνει σπουδαία ανατροπή, όμως ο Λάνγκφορντ ευστόχησε σε διαδοχικά σουτ και «καθάρισε» για τους «πράσινους».

Από πλευράς Άρη, οι Μποχωρίδης και Μπελ πέτυχαν από 11 πόντους, όντας οι πρώτοι σκόρερ των «κιτρινόμαυρων», ενώ από τους νικητές ξεχώρισαν στο σκοράρισμα οι Τόμας, που πέτυχε 15 και Λάνγκφορντ, με 14.

Άρης (Αγγέλου): Τζόουνς 6, Κάιζερ 6, Βεργίνης 3, Μποχωρίδης 11 (7 ασ.), Φλιώνης, Μπελ 10 (4ρ.), Νταλό 8, Χρηστίδης 4, Σλαφτσάκης, ΜακΓκι 10 (6ρ.), Χάρις 8, Αγγέλου 3

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 15, Λανγκφορντ 14, Παπαγιάννης, Λάσμε 10 (7ρ.) , Παπαπέτρου 4, Παππάς 5, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 9, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 5 (6 ρ., 5 ασ.), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου 6 (6ρ.)

Μεγάλες νίκες για Ήφαιστο Λήμνου, Χολαργό και Λαύριο

Περίπατος ΑΕΚ στο ντέρμπι «δικεφάλων» – Πάλεψε όσο μπορούσε ο Άρης
INTIME

Πέραν της ομάδας του Περιστερίου, που πέρασε με το διπλό από την Πάτρα κερδίζοντας τον τοπικό Προμηθέα, μεγάλες νίκες πέτυχαν σήμερα και ο Ήφαιστος Λήμνου, ο Χολαργός και το Λαύριο.

Αρχικά, ο Ήφαιστος Λήμνου επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 86-64 πολύ άνετα και πέτυχε την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ, μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό την 1η αγωνιστική.

Ο Χολαργός επικράτησε με 74-60 του Κολοσσού Ρόδου και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επίσης, μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα. Τέλος, το Λαύριο ξεπέρασε την ήττα του από τον Άρη στην 1η αγωνιστική, και κέρδισε το Ρέθυμνο με 72-77 εκτός έδρας.

«Δραπέτευσε» με διπλό από την Πάτρα το Περιστέρι

Περίπατος ΑΕΚ στο ντέρμπι «δικεφάλων» – Πάλεψε όσο μπορούσε ο Άρης
INTIME

Το Περιστέρι πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην φετινή Μπάσκετ Λιγκ, κερδίζοντας, μετά την ΑΕΚ, και τον Προμηθέα Πάτρας. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επιβλήθηκε με 73-76 εκτός έδρας και έδειξε για ακόμη μια φορά πως φέτος θα είναι αρκετά σκληρό «καρύδι» για όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να πετυχαίνει 15 πόντους και τον Χάροου να προσθέτει 14, το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε τους αμυντικούς προβληματισμούς του Προμηθέα και με ακόμη μια, δεύτερη συνεχόμενη, εξαιρετική εμφάνιση φέτος, έφτασε στο 2/2 και προελαύνει, έστω προσωρινά, στην βαθμολογία της Μπάσκετ Λιγκ.

Δεκάλεπτα: 24-26, 42-39, 58-62, 73-76

Πηγή: arenafm.gr

Loading