Προβάδισμα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Του Μάκη Ιωαννίδη
Άλλο ένα ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών στη φετινή Σούπερ Λιγκ, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να καλούνται να δείξουν από νωρίς τα… δόντια τους στο μαραθώνιο για την κατάκτηση του τίτλου.

propoli

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τις δυο ομάδες, με τελευταίο αυτό του Πόνσε ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μπενφίκα και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την «Ένωση». Σε ένα γήπεδο που αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο, ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει ότι μπορεί να αντιδράσει μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα η ΑΕΚ θέλει να στείλει τα δικά της μηνύματα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και φυσικά να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Παραδοσιακά στα ντέρμπι είναι δύσκολο να προβλέψεις το νικητή. Το ίδιο ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση, με τις δυο ομάδες να δείχνουν ότι έχουν συγκεκριμένες αδυναμίες. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία μονταρίσματος μιας και αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες. Μέχρι στιγμής δείχνει να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα και παράλληλα η άμυνα του δεν είναι στα καλύτερα της. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει και αυτή αρκετά τον κορμό της, άλλα διατηρεί τη μαχητικότητα της και την αποτελεσματικότητα που τη χαρακτηρίζουν από πέρυσι. Θα πρέπει όμως να το αποδείξει και στα ντέρμπι. Στις τελευταίες αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δείχνει ότι έχει τον τρόπο να παίρνει θετικά αποτελέσματα.

Η επιλογή που μπορεί να γίνει είναι: Νίκη για την ΑΕΚ. Επίσης μπορεί να προτιμηθεί και η επιλογή: Ισοπαλία στο ημίχρονο και νίκη ΑΕΚ. Όσο για τα γκολ, μάλλον η πιθανότερη επιλογή είναι το Under 2.5 ΓΚΟΛ

Το κάρμα του Χριστοδουλόπουλου

Σε αυτού του επιπέδου τις αναμετρήσεις οι παίκτες με προσωπικότητα συνήθως σκοράρουν. Ο Μάνταλος μπορεί να αναδειχθεί σκόρερ και προσφέρεται σε καλή απόδοση. Ο Λιβάγια επίσης είναι μια επιλογή για να χριστεί σκόρερ αλλά προσφέρεται σε μικρότερη απόδοση. Από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το… κάρμα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι πολύ πιθανό να σκοράρει κατά της πρώην του ομάδας. Άλλωστε αποτελεί ένα από τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού. Δεύτερη επιλογή είναι ο Φορτούνης ο οποίος ψάχνει το γκολ και ίσως καταφέρει να το πετύχει μέσα στο ΟΑΚΑ.

Αρκετές κάρτες

Η παρουσία ξένου διαιτητή σε ακόμα ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος είναι  μια καλή αιτία για να ασχοληθεί κανείς με τις κόκκινες και κίτρινες κάρτες. Άλλωστε και στα δυο ντέρμπι που προηγήθηκαν στη Σούπερ Λιγκ (ΠΑΟΚ- ΑΕΚ και Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ) οι ξένοι διαιτητές δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τις δείχνουν με χαρακτηριστική ευκολία. Με αυτά τα δεδομένα μπορεί κάποιος να επιλέξει: OVER 5.5 Κάρτες

Ισορροπία στο ΟΑΚΑ

H «Ένωση» και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τεθεί αντιμέτωποι 58 φορές στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο την πρώτη. Ο απολογισμός είναι 22 νίκες για την ΑΕΚ, 16 για τον Ολυμπιακό και 20 ισοπαλίες.  Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 17 φορές με γηπεδούχο την ΑΕΚ, δύο τη δεκαετία του ’80 και 15 από το 2004 μέχρι σήμερα, με τους «κιτρινόμαυρους» να «μετράνε» έξι νίκες, τους «ερυθρόλευκους» επτά και τέσσερις αναμετρήσεις να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες (τέρματα 18-19).

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για όλες τις διοργανώσεις είναι ο Θωμάς Μαύρος με 15 γκολ. Τον ακολουθούν ο Μίμης Παπαϊωάννου με 14 και ο Ντέμης Νικολαΐδης με 10. Για τον Ολυμπιακό πρώτοι σκόρερ απέναντι στην ΑΕΚ είναι οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Γιώργος Σιδέρης με 12 τέρματα έκαστος.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018

Loading