Προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον η Σερένα Γουίλιαμς!

Σπουδαία πρόκριση στον τελικό πήρε η 36χρονη Σερένα Γουίλιαμς, επικρατώντας με 6-2, 6-4 straight sets τη Γιούλια Γκόργκες και το ερχόμενο Σάββατο θα διεκδικήσει απέναντι στην Αντζελίκ Κέρμπερ, τον 24ο Grand Slam τίτλο της.

propoli

Δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ η Σερένα Γουίλιαμς, αλλά τελικά πήρε με 2-0 σετ (7-5,6-3) την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Γουίμπλεντον.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, μόλις δέκα μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, επέστρεψε δυναμικά και το Σάββατο (14/7) θα είναι για δέκατη φορά στην καριέρα της παρούσα στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Η Σερένα επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό της Γερμανίδας Τζούλια Γκέργκες με 6-2, 6-4 και θα διεκδικήσει το όγδοο τρόπαιό της στο φημισμένο λονδρέζικο τουρνουά, με αντίπαλο μία άλλη Γερμανίδα, την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί στον τελικό και πριν από δύο χρόνια, με την Ουίλιαμς να επικρατεί τότε 7-5, 6-3.

Μόλις δέκα μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της, η 36χρονη Αμερικανίδα πήρε τη νίκη με 6-2, 6-4 σε μόλις 70 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon για δέκατη φορά στην καριέρα της. Έχει χάσει μόνο μια φορά στην τετράδα της διοργάνωσης!Μπορεί να είναι πλέον το Νο.181 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά με τον τρόπο που παίζει φέτος στο Λονδίνο θυμίζει… Νο.1!

Η θρυλική τενίστρια έφτασε με αρκετή άνεση στην κατάκτηση του πρώτου σετ και όταν πήρε το προβάδισμα με 4-2 στο δεύτερο, ήταν πλέον βέβαιο ότι δεν υπήρχε πλέον… γυρισμός.

Η 30χρονη Γερμανίδα, πάντως, Νο.13 στον κόσμο, κατάφερε μέσα σε αποθέωση να τη «σπάσει» όταν σέρβιρε για την πρόκριση στο 5-3, όμως παρέμεινε υπό πίεση και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή της στο επόμενο γκέιμ.

Η Σερένα, λοιπόν, θα αναμετρηθεί για το τρόπαιο με την Κέρμπερ και έχει στ πλευρό της και την παράδοση, καθώς στο head to head προηγείται με 6-2.

Συναντήθηκαν, μάλιστα, για τελευταία φορά στον τελικό του Wimbledon το 2016, όπου η Σερένα είχε πάρει τη νίκη σε straight sets.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στον τελικό του Australian Open, η 30χρονη Γερμανίδα είχε κατακτήσει τον τίτλο επικρατώντας με 2-1 σετ.

Αν η Σερένα σηκώσει την κούπα (23-6 το ρεκόρ της στους τελικούς major), τότε θα πιάσει τη Μάργκαρετ Κορτ στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους Grand Slam τίτλους!

Loading