Προκριματικά Euro 2020: Δεν χάνει η Ρωσία

Του Π. Παναγούλια

propoli
Στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης η Σκωτία υποδέχεται τη Ρωσία για την πέμπτη αγωνιστική του ενάτου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Μία ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες παλεύουν για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα τελικά του Euro 2020. Η Σκωτία έχοντας ως όπλο την έδρα θέλει να φτάσει στη νίκη, όμως η Ρωσία είναι πολύ δύσκολη ομάδα, έχει δεχτεί γκολ μόνο από το Βέλγιο και εν ολίγοις πολύ δύσκολα θα ηττηθεί.

Η Σκωτία δεν πείθει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις της στα Προκριματικά του Euro 2020. Ναι μεν μετράει 2 νίκες, αλλά αυτές ήρθαν απέναντι σε Σαν Μαρίνο (2-0) και Κύπρο (2-1). Ειδικά απέναντι στην Κύπρο βάση της εικόνας του ματς, δεν άξιζε τη νίκη. Στο τελευταίο χρονικά ματς στον όμιλο (11/6), ηττήθηκε με 3-0 από το Βέλγιο στις Βρυξέλλες μία ήττα που πάντως θεωρείται εντός προγράμματος. Για τη Σκωτία η εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Ρωσία, είναι κομβική, για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Το αποψινό ματς θα είναι το τρίτο στον πάγκο για τον Στιβ Κλαρκ, ο οποίος έχει φέρει συσπείρωση στο εσωτερικό της ομάδας και πίστη για κάτι καλό. Στα αγωνιστικά νέα τις θέσεις των Χάνλεϊ και Πάλμερ που είναι τραυματίες, πήραν οι Ντέιβιντ Μπέιτς και Μάικι Ντέλβιν.

Άλλες δύο φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες Σκωτία και Ρωσία, τη σεζόν 1994/95 και αυτές σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως τώρα, με αμφότερες τις αναμετρήσεις να λήγουν ισόπαλες 1-1 στη Σκωτία και 0-0 στη Ρωσία

Η Ρωσία τα πηγαίνει πολύ καλά στα Προκριματικά του Euro 2020 μετρώντας 3 νίκες και μάλιστα διαδοχικές απέναντι σε Καζακστάν (4-0), Σαν Μαρίνο (9-0) και Κύπρο (1-0). Έχει ηττηθεί μόνο από το Βέλγιο στην πρεμιέρα με 3-1 στις Βρυξέλλες με τους Βέλγους να είναι η μόνη ομάδα που έχουν παραβιάσει την εστία των Ρώσων. Στα υπόλοιπα 3 ματς, η Ρωσία διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Η Ρωσία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ενάτου ομίλου με 9 βαθμούς έχοντας διαφορά τριών βαθμών από την τρίτη θέση. Σε περίπτωση που φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Γλασκώβη, θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, ειδικά αν δεν κερδίσει το Καζακστάν την Κύπρο στη Λευκωσία. Στα αγωνιστικά νέα δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ναμπάμπκιν (αμυντικός), Σένικοβ (αμυντικός) και Γκαζίνσκι (μέσος).

21:45 ΣΚΩΤΙΑ – ΡΩΣΙΑ Χ2 ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΠροκριματικά Euro 2020: Δεν χάνει η Ρωσία 1.29

Πηγή: Bet3.gr

Loading