Προκριματικά Euro 2020: Κάνει comeback η Σλοβενία

Του Βασίλη Αγραφιώτη

propoli
Η Σλοβενία ξεκίνησε άσχημα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, με μόλις 2 βαθμούς στα 3 πρώτα ματς με Ισραήλ, Βόρεια Μακεδονία και Αυστρία. Όμως με τις νίκες της επί της Λετονίας (5-0) και της Πολωνίας (2-0) μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης, σε έναν αμφίρροπο όμιλο όπου, με εξαίρεση τη Λετονία, όλοι έχουν ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης.

Για να συνεχιστεί το καλό μομέντουμ που έχουν χτίσει οι Σλοβένοι, πρέπει να νικήσουν απόψε και το Ισραήλ, που προέρχεται από την απογοητευτική εντός έδρας ισοπαλία με τη Βόρεια Μακεδονία (1-1). Όπως ισοπαλία με το ίδιο σκορ είχε παραχωρήσει και η Σλοβενία στη Βόρεια Μακεδονία, όταν όμως δεν ήταν στα καλά της. Ειδικά μετά τη νίκη επί της Πολωνίας, που μέχρι την Παρασκευή είχε μόνο νίκες στον όμιλο, το ηθικό στις τάξεις των Σλοβένων είναι ακμαιότατο, και μία νίκη σήμερα πιθανόν να τους φέρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αν η Αυστρία δε νικήσει μέσα στην Πολωνία, ενώ θα καταφέρει παράλληλα βαρύ πλήγμα στις πιθανότητες του Ισραήλ για πρόκριση.

To Ισραήλ θέλει πολύ την πρόκριση αυτή, καθώς δεν έχει περάσει ποτέ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το «άνοιγμα» της διοργάνωσης με 24 ομάδες στα τελικά αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία. Επιπλέον, οι Ισραηλινοί είχαν την τύχη να πέσουν σε έναν όμιλο χωρίς ομάδες-φόβητρα, αν και προφανώς η Πολωνία είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Και αν η βαριά ήττα στην Πολωνία (0-4) ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη και δεν επηρέασε τόσο το Ισραήλ, η εντός έδρας ισοπαλία με τη Βόρεια Μακεδονία έμοιαζε με… αυτοκτονία.

Οι Ισραηλινοί έχουν ένα καλό σύνολο, αλλά μοιάζουν σαν να τα περιμένουν όλα από τον Εράν Ζάχαβι, τον βασικό τους επιθετικό που είναι ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών μέχρι τώρα, με 8 γκολ σε 5 αγώνες (από τα 9 που έχει πετύχει συνολικά το Ισραήλ). Κι αν εντός έδρας το πιο ανοιχτό παιχνίδι του Ισραήλ βολεύει τον Ζάχαβι για να βρίσκει τα πολύτιμα γκολ του, εκτός έδρας τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τους Ισραηλινούς, που μετά τη Σλοβενία παίζουν εκτός έδρας και με την Αυστρία. Τα δύο αυτά ματς θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αν το Ισραήλ μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση.

Βλέποντας τη Σλοβενία να είναι σε καλή κατάσταση, και με όπλο την έδρα της, στην οποία λύγισαν και οι πολύ πιο ισχυροί Πολωνοί, πιστεύουμε πως στο τέλος του αποψινού αγώνα οι Σλοβένοι θα πανηγυρίζουν μία καθοριστική νίκη.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ 1 Προκριματικά Euro 2020: Κάνει comeback η Σλοβενία 1.91

Προκριματικά Euro 2020: Κάνει comeback η Σλοβενία

Πηγή: Bet3.gr

Loading