Προχωρά η αναδιάρθρωση της Super League!

Παρά τις εκτιμήσεις πολλών περί του αντιθέτου, η αναδιάρθρωση της Super League και των υπολοίπων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου θα προχωρήσει κανονικά.

propoli

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (8/4) ανάμεσα στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αντιπρόεδρος της Super League, Χρήστος Δάρας, ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, καθώς και οι κύριοι Δημητρίου, Βακάλης και Βρακάς από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Με 14 ομάδες η Super League τη νέα σεζόν

Όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα, το πρωτάθλημα της Super League τη σεζόν 2019-20 θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες.

Αυτό σημαίνει, ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες, ενώ η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με το 2ο της Football League.

Βασιλειάδης: «Τα συμφωνηθέντα είναι για να τηρούνται»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπενθύμισε ότι επτά ομάδες εξασφάλισαν συμβόλαιο με την ΕΡΤ με την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης και πως θα έμεναν τηλεοπτικά «άστεγες» εάν αυτή δεν προχωρούσε την επόμενη σεζόν.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (σ.σ. την Τρίτη 9/4), είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Loading