Buzzer beater το Βέλγιο, χαρακίρι η Ιαπωνία!

Το Βέλγιο ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των Μουντιάλ κερδίζοντας 3-2 την Ιαπωνία και έτσι πέρασε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

propoli

Οι «Μπλε Σαμουράι» βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 μέχρι και το 69’ , όμως οι «Κόκκινοι διάβολοι» αφού πρώτα έφεραν το ματς στα ίσια μέσα σε πέντε λεπτά (69’,74’), με ένα γκολ στο τελευταίο καθυστερήσεων κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να πάρουν το εισιτήριο για τους «8».

Από τον αιφνιδιασμό στο… χαρακίρι οι Ιάπωνες

Από λάθος του Βερτόνγκεν (48′) ο Χαραγκούτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε διαγώνια για το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Αζάρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στο 52′ η βολίδα του Ινούι στη γωνία του Κουρτουά δημιούργησε το απίθανο 0-2.

Στο 69’ οι «Κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς. Ο Φερτόνγκεν από πολύ πλάγια θέση έκανε μία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία και να ξεγελά τον Καβασίμα. Το 2-2 το κάνει ο Φελαϊνί που πριν από λίγα λεπτά είχε περάσει στο ματς έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αζάρ και νίκησε τον Καβασίμα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σε εξαιρετική αντεπίθεση μετά από κόρνερ της Ιαπωνίας ο Τσαντλί βρέθηκε απέναντι στον Καβασίμα και τον πλάσαρε ιδανικά για να σκοράρει και να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου θα συναντήσει την Βραζιλία για μία πολύ μεγάλη κόντρα.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65′ Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Καραγκούτσι (81′ Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

Πηγή: Arenafm.gr

 

Loading