Ρ.Λουτσέσκου: «Η σκέψη μας είναι μόνο στο τρόπαιο»

Αποφασισμένος να φύγει με το τρόπαιο του κυπελλούχου Ελλάδας από το ΟΑΚΑ είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, δηλώνοντας στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού τελικού πως «η σκέψη μας είναι μόνο στο τρόπαιο».

propoli

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» υποστήριξε πως «σίγουρα είναι ένα ματς, ένας τελικός, δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που έγιναν φέτος. Χωρίς καμία αμφιβολία, αύριο στον τελικό του κυπέλλου, θα είναι οι δυο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας για φέτος. Δυο ομάδες που παίζουν τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο».

«Ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Για τα μυστικά της ομάδας ενόψει τελικού: «Πάντα, έλεγα ότι η  δουλειά των παικτών είναι φανταστική. Το πνεύμα των παικτών, η φιλοσοφία για την επόμενη ημέρα και για την προπόνηση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, στο πρωτάθλημα και το κάναμε».

Για το που θα κριθεί ο τελικός με την ΑΕΚ: «Είχαμε τους περισσότερους βαθμούς αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα. Αύριο, είναι ένας τελικός δεν έχει καμία σχέση με ότι συνέβη μέχρι τώρα, ένας τελικός που θα παίξουν οι δυο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, θα κριθεί στις λεπτομέρειες, η ηρεμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και η ομάδα που θα έχει πιο καθαρή σκέψη, θα πάρει το τρόπαιο».

Για τον Ισπανό διαιτητή: «Δεν θέλω να σχολιάσω δεν είναι δουλειά μου. Πρέπει να δούμε κάθε λεπτομέρεια αύριο, η ΑΕΚ παλεύει όλα τα παιχνίδια της, προκαλεί αρκετά και πρέπει να είμαστε ήρεμοι αν θέλουμε να τους κερδίσουμε».

Για την έδρα του τελικού και αν πιστεύει πως θα παίξει ρόλο στην έκβαση του τελικού: «Η ομοσπονδία αποφάσισε να διοργανώσει τον τελικό εδώ, είναι το μοναδικό γήπεδο που μπορεί να ρυθμιστούν όλα, δεν μας νοιάζει ότι είναι η έδρα της ΑΕΚ, ήρθαμε να παίξουμε έναν τελικό κυπέλλου με το πνεύμα και την δουλειά μας».

Για τους τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ: «Προσπαθούμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας την μπάλα στα πόδια μας, η ΑΕΚ δεν θέλει να έχει την μπάλα, προσπαθεί να γίνει επιθετική στις αντεπιθέσεις, έχουμε διαφορετική φιλοσοφία με την ΑΕΚ».

Για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της ομάδας του φέτος: «Αισθάνομαι λυπημένος που χάσαμε στην Τρίπολη, αισθάνομαι περήφανος για τους παίκτες μου και την δουλειά που έχουν κάνει αλλά έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να τελειώσουμε καλά την χρονιά. Η σκέψη μας είναι μόνο στο τρόπαιο, δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από αυτά που συνέβησαν φέτος».

Για την ψυχολογία με την οποία πηγαίνει ο ΠΑΟΚ στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε αυτό το παιχνίδι, τώρα το μόνο που θέλουμε είναι να σηκώσουμε το κύπελλο και να απολαύσουμε αύριο την ημέρα, για όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τα παιδιά μας, το αφεντικό μας, για όλους».

Για την ατμόσφαιρα αυτήν την στιγμή στην ομάδα του ΠΑΟΚ: «Είναι λογικό να μην υπάρχει η τέλεια ατμόσφαιρα, περιμέναμε για 32 χρόνια έναν τίτλο και μας τον έκλεψαν μέσα από τα χέρια μας. Οι αντίπαλοί μας έκλεψαν, υπάρχει αναστάτωση και δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να μείνουμε στο παρελθόν, η επόμενη μέρα είναι ο τελικός του κυπέλλου. Είμαστε εδώ με την αξία μας και θα τα δώσουμε όλα».

Για το αν αλλάζει η ψυχολογία του δίπλα στο τρόπαιο: «Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, είναι ένας τελικός, έχουμε κάνει όλα τα παιχνίδια αυτά που πρέπει για έναν τελικό.»

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Έμαθα να είμαι πιο σοφός, θέλω τον τίτλο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια παρατήρησε οτι «μπορεί ο κόσμος να σκέφτεται πως είναι κακή η χρονιά, αλλά εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, τελειώσαμε με τους περισσότερους βαθμούς και κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει, έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά θέλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν».

Για το πόσο θέλει τον πρώτο του τίτλο με τον ΠΑΟΚ: «Ο σκοπός μου ήταν αυτός, ήρθα στον ΠΑΟΚ για να κερδίσω τίτλους με την αγαπημένη μου ομάδα, πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τον τίτλο και θα το σκεφτώ μετά, είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα και κάναμε αυτήν την σεζόν φέτος. Θέλω να τελειώσω με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν».

Για τις διαφορές του τελικού του Euro με την Πορτογαλία, από τον τελικό κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Είναι διαφορετικά τα συναισθήματά μου από τον τελικό με την Πορτογαλία. Είναι μια διοργάνωση που δεν δουλεύει όλη την χρονιά με τους ίδιους ανθρώπους, ένας μήνας δουλειά είναι μόνο με την Εθνική, για εμένα τώρα είναι διαφορετικό γιατί δεν έχω κερδίσει τίποτα και δεν θέλω να πάει χαμένη η ευκαιρία».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας: «Δεν χρειάζεται να στείλω μήνυμα, αν δεν τον προκαλούν ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι όπως όλοι οι άλλοι, τα μέτρα ασφαλείας του τελικού νομίζω θα είναι καλά, θέλουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον τελικό. Νιώσαμε την απουσία του κόσμου φέτος και τους θέλουμε του χρόνου κάθε φορά μαζί. Θέλουμε να μας βοηθάει πάρα πολύ σε όλα τα παιχνίδια, θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο και μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε κάτι».

Για τις προσωπικές του εμπειρίες φέτος από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Κάθε μέρα μαθαίνω πολλά πράγματα, έμαθα να είμαι ήρεμος σε φάσεις που δεν θα έπρεπε να είμαι ήρεμος. Εύχομαι να μην ζήσω ξανά αυτό που έγινε φέτος, που νιώσαμε ότι μας έκλεψαν πράγματα μέσα από τα χέρια μας. Ελπίζω να γίνουμε πιο δυνατοί μετά από αυτό».

Για τις διαφορές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ: «Δεν χρειάζεται να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι, έχουμε δείξει ότι είμαστε καλύτεροι, αν δεν μας είχαν πάρει όλους τους βαθμούς που πήραμε, θα ήμασταν πρωταθλητές, για εμάς και για τον κόσμο μας θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι, για τον Πρόεδρο, για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Για τα μυστικά του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να σας πω τα μυστικά μας. Σε τέτοια παιχνίδια, όπως ο τελικός, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, και οι δυο ομάδες θα μπουν μόνο για την νίκη, πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR

Loading