Σαν σήμερα η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι (vd)

Ήταν Κυριακή 9 Ιουλίου του 2006, όταν κατά την διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία, συνέβη ένα περιστατικό που επισκίασε ακόμη και την ίδια την κατάκτηση του τροπαίου.

propoli

Λίγο μετά το 109του παιχνιδιού που είχε φτάσει στην παράταση μετά το 1-1 της Γαλλίας με την Ιταλία, στην κανονική διάρκεια, όταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής εκείνης, ο Ζινεντίν Ζιντάν φάνηκε να έχει έναν έντονο διάλογο με τον αμυντικό της Ιταλίας,  Μάρκο Ματεράτσι.

Όλα έδειχναν πως επρόκειτο για ένα απλό περιστατικό μέσα στην ένταση του αγώνα, όταν ο Γάλλος γύρισε ξαφνικά, σταμάτησε και ξάπλωσε στο έδαφος με κουτουλιά τον αντίπαλό του, που κάτι φάνηκε να του είπε.

Τα δευτερόλεπτα που ήταν και τα τελευταία του Ζινεντίν Ζιντάν στο ποδόσφαιρο, καθώς στη συνέχεια αποβλήθηκε έμελε να μείνουν στην ιστορία και απασχόλησαν για αρκετό καιρό τους ειδικούς του αθλήματος, στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τι ήταν αυτό που είπε ο Ματεράτσι και ενόχλησε τόσο πολύ τον Γάλλο.

Μόνο αρκετά χρόνια αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ιταλός αμυντικός αποκάλεσε τον Ζιντάν «γιο μιας πο…νας τρομοκράτισσας» αναφερόμενος στην Αλγερινή μητέρα του.

Αυτό πάντως ήταν κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο Ματεράτσι με τις δηλώσεις του. «Του είπα για την αδερφή του, όχι για τη μητέρα του όπως έγραψαν οι εφημερίδες. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν έφηβος, οπότε δεν θα έπεφτα τόσο χαμηλά για να προσβάλω τη μητέρα του. Ήταν όντως ηλίθιο αυτό που του είπα, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Σε κάθε γειτονιά στη Ρώμη, στη Νάπολη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στο Παρίσι ακούς πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν κατάλαβα ποτέ για το συγκεκριμένο περιστατικό πήρε τέτοια έκταση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η FIFA πάντως πήρε την απόφαση να τιμωρήσει και τους δύο ποδοσφαιριστές.

Loading