Σαν σήμερα: Ο Δέλλας και η τύχη στέλνουν την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004!

To βράδυ της 1ης Ιουλίου, ξημερώματα 2ας για την ακρίβεια καθώς χρειάστηκε και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, η Εθνική ομάδα έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κορυφαία βραδιά στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Μέχρι την επόμενη.

propoli

Αντίπαλος της Ελλάδας η Τσεχία των Τσεχ, Γιανκουλόφσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Νέντβεντ και Ροσίτσκι. Οι Τσέχοι είχαν ξεκινήσει δυνατά το παιχνίδι και είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις της. «Σφυροκοπούσε» ανελέητα όμως η τύχη ήταν με το μέρος της «γαλανόλευκης».

Η Εθνική αφού κατάφερε και άντεξε στην πίεση στέλνοντας το ματς στην παράταση, πέτυχε το απίστευτο. Με μια κεφαλιά του «Κολοσσού» Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ και έβγαλε δέκα εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους!

Η Ελλάδα κατάφερε να «πετάξει» εκτός Γιούρο ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και να φτάσει στον τελικό του Ντα Λουζ, εκεί οπού θα εκτυλισσόταν η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο (“Ντραγκάο”)
Ελλάδα-Τσεχία 1-0 (παρ.), 0-0 (κ.α.)

Ημιτελικός Euro 
Ελλάδα
: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91΄ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης
Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ
Τσεχία: Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39΄ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουϊφαλούζι
Προπονητής: Κάρελ Μπρούκνερ
Σκόρερ: 105΄ Δέλλας
Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Loading