Σε εξέλιξη ο 76ος τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ -ΠΑΟΚ (0 -2)

Στις 8:30 μ.μ. ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ ο 76ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. 

propoli

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0 ενώ από το 65΄ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1 μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια. Στο 90 +2′ ο Πέλκας πέτυχε το 0 -2 για τον δικέφαλο του Βορρά.

Υπενθυμίζεται ότι στο 25′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε την εκτέλεση του Πρίγιοβιτς ενώ και οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες από το 80′.

Σύνθεση ομάδων

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Αραούχο, Λιβάγια

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάνιας, Βιερινία

Πριν από τη σέντρα

– Στις 18:45 αφίχθη η αποστολή της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Παίκτες και προπονητές αποβιβάστηκαν από το πούλμαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


– Αμέσως μετά (18:50) έφτασε η αποστολή του ΠΑΟΚ υπό Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επίσης δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα καθώς δεν επετράπη η προσέγγιση του πούλμαν σε κανέναν πλην των διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Ο Ιβαν Σαββίδης ήταν μαζί με την αποστολή μέχρι τα αποδυτήρια και αποχώρησε αμέσως μετά από το ΟΑΚΑ. 


– Την αποστολή του ΠΑΟΚ συνόδευσαν κι οι δύο γιοι του Ιβάν Σαββίδη. Μαζί με φίλους και τους άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας πήγαν στη θύρα 23 (δίπλα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία) , όπου η ΕΠΟ είχε τοποθετήσει τους -εκ ΠΑΟΚ- προσκεκλημένους της.


– Ακριβώς μία ώρα πριν από τον τελικό (19:30) τα σημεία των φιλάθλων είχαν 100% πληρότητα. Εμεναν κενές θέσεις μόνο στους επισήμους και τους προσκεκλημένους (Θύρες 23 και 29).

– Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέλαβαν το πέταλο στην πλευρά της Λεωφόρου Κηφισιάς και εκείνοι της ΑΕΚ στην πλευρά του σταθμού «Ειρήνη».

– Στις 19:32 ανακοινώνονται οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων.

– Στις 19:36 λίγοι οπαδοί της ΑΕΚ σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και διανύουν μερικά μέτρα προς την απέναντι πλευρά. Επεμβαίνουν «σύντροφοί» τους και τους επαναφέρουν στην τάξη.

– Ωρα 19:38 η ΑΕΚ εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο υπό τις ιαχές «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές».

– Στις 19:47 ξεκίνησαν ζέσταμα ο διαιτητής Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν και οι βοηθοί του.

– Ωρα 19:49: είσοδος των παικτών του ΠΑΟΚ και η ιαχή είναι -όπως αναμένεται- η ίδια! «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές».

–  Ωρα 20:00 Ακριβώς μισή ώρα πριν από τη «σέντρα», οι φίλοι των δύο ομάδων ασχολούνται για αρκετή ώρα με τα «υγιή» οπαδικά τους… καθήκοντα. Ετσι, δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα με συνθήματα σε κόσμιο πλαισίο.

– 20:03 ανακοινώνονται οι συνθέσεις των δύο ομάδων με τους δύο προπονητές, Χιμένεθ και Λουτσέσκου, να συγκεντρώνουν τις περισσότερες αποδοκιμασίες από τους αντίπαλους!

– Στις 20:15 όλα είναι έτοιμα για το τελετουργικό του τελικού. Δύο τεράστιες φανέλες των δύο φιναλίστ έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου, κάτω από την αψίδα στην οποία θα παραταχθούν οι παίκτες.

– 20:20 Φωτοβολίδες ευθείας βολής από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ προς τις δυνάμεις της αστυνομίας.

– 20:21 Επίσημη είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με καπνογόνα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελο Ασλανίδη και τον αντιπρόεδρο & διευθύνοντας σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, χαιρετούν τους παίκτες.

-Εναρξη του τελικού στις 20:28 δύο λεπτά νωρίτερα από το προκαθορισμένο. Παρόλα αυτά, καμιά δεκαριά οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν παραβιάσει τα προστατευτικά και βρίσκονται στο ταρτάν του ΟΑΚΑ πίσω από την εστία του Πασχαλάκη.

Loading