Σε 12 εκλογές Ενώσεων το 2018 άλλαξαν μόλις δύο πρόεδροι!

Η ανθεκτικότητα των προέδρων των Ενώσεων που καταγράφηκε στις εκλογές που έγιναν στο πρώτο μισό του 2018 είναι αξιοσημείωτη.

propoli

Μόλις δύο αλλαγές προέδρων και επομένως διοικήσεων υπήρξαν στις εκλογές που έγιναν σε δέκα ΕΠΣ και στις δύο επαγγελματικές Ενώσεις.

Οι αλλαγές υπήρξαν στην ΕΠΣ Έβρου και στη Super League, στις οποίες οι τέως πρόεδροι δεν κατήλθαν στις εκλογές.

Στις υπόλοιπες Ενώσεις είτε υπήρξε εκλογικός ανταγωνισμός, είτε όχι, ακόμα κι αν οι εκλογές κρίθηκαν στο νήμα ή στα δικαστήρια η κατάσταση δεν άλλαξε.

Έχουμε και λέμε:

ΕΠΣ Σάμου, ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ΕΠΣ Θράκης: Οι εκλογές έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο και επανεξελέγησαν χωρίς αντίπαλο οι κ.κ. Βακάλης, Διακοφώτης και Γαβριηλίδης, αντίστοιχα.

ΕΠΣ Ηπείρου: Ο Κώστας Βρακάς παρέμεινε στη θέση του προέδρου, με την παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής επανεξελέγη με άνεση, καθώς δεν είχε αντίπαλο.

ΕΠΣ Ηρακλείου: Ο Νίκος Τζώρτζογλου παρέμεινε στη προεδρία με πανηγυρικό τρόπο, επικρατώντας του Μανώλη Λημναίου με μεγάλη διαφορά, κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του ΔΣ προέρχονται από την παράταξή του.

ΕΠΣ Κιλκίς: Στην προεδρία της Ενωσης διατηρήθηκε ο Χαράλαμπος Δαμιανίδης, ο οποίος πήρε το δαχτυλίδι από τον Β. Χατζηαποστόλου ο οποίος έχει τεθεί σε αργία λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Επανεξελέγη άνευ αντιπάλου.

ΕΠΣ Εβρου: Πρόκειται για τη μοναδική αλλαγή σε ΕΠΣ που έγινε στις πρόσφατες εκλογές των Ενώσεων, με τον Παντελή Χατζημαρινάκη να επικρατεί χωρίς αντίπαλο, αφού ο Χρ. Καραβασίλη δεν κατέβηκε. Η εν λόγω Ένωση δεν άλλαξε μόνο πρόεδρο. Μετατοπίστηκε και ως προς την τοποθέτησή της στα θέματα της ΕΠΟ και πλέον πρόσκειται στον Ευ. Γραμμένο.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης: Στη θέση του προέδρου παρέμεινε ο Θέμης Βαλσαμής, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Μαζαράκη, με την επανεκλογή του να έρχεται άνετα, καθώς δεν είχε αντίπαλο.

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Στις πιο αμφίρροπες εκλογές που έγιναν, ο Παναγιώτης Παπαχρήστος, κατάφερε να διατηρηθεί στη θέση του προέδρου. Η παράταξη που είχε ως επικεφαλής τον Παπαχρήστο έλαβε 39 ψήφους έναντι 27 που πήρε η παράταξη του Γιώργου Λαγούδη. Ο Λαγούδης προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας να κριθεί άκυρο το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε.

ΕΠΣ Τρικάλων: Η επανεκλογή του Θανάση Μπουτζιώλη έγινε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς μπορεί να μην είχε αντίπαλο, όμως πήρε το απόλυτο των ψήφων, συμπληρώνοντας 22 χρόνια παρουσίας στην προεδρία, οδεύοντας προς τα 26.

Στη Super League, άνευ αντιπάλου, εξελέγη ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευ. Μπαταγιάννης (ο Γ. Στράτος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα), ενώ στη Footbαll League υπήρξε εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα σε Λεουτσάκο και Λυχναρά, στο οποίο επικράτησε ο πρώτος με ψήφους 6-5 κερδίζοντας, οριακά την επανεκλογή του.

Loading