Σουηδία – Ελβετία: Με το μυαλό στο 1958

Το ζευγάρι Σουηδία – Ελβετία είναι ο έβδομος κατά σειρά αγώνας της νοκ-άουτ φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπελλου 18 και ο προτελευταίος, πριν περάσουμε στη φάση των προημιτελικών. Ο αγώνας διεξάγεται στις 17:00 στην Αγία Πετρούπολη.

propoli

Από το “δέντρο” του ταμπλό, όπου βρίσκεται η Σουηδία, μόνο η Αγγλία έχει κατακτήσει το τρόπαιο ανάμεσα στις ομάδες που έχουν πιθανότητες να φτάσουν στον φετινό τελικό της Μόσχας. Ωστόσο, υπάρχει και η Σουηδία, που έφτασε το 1958, στην έδρα της, σε έναν τελικό, που ήταν όμως χαμένος (5-2 από τη Βραζιλία).

Η εθνική ομάδα της Σουηδίας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ομάδα, που ήταν σαφώς πιο ποιοτική, αλλά κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της, την Ελβετία, ποντάρει περισσότερο στο physical game και τη διαφορά ύψους και δύναμης συγκριτικά με τους αντιπάλους της.

Αντιστοίχως, οι Ελβετοί έχουν να βρεθούν στα προημιτελικά -το σημερινό διακύβευμα δηλαδή- από το επίσης μακρινό 1954, όταν διοργάνωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι 2 ομάδες, πάντως, θεωρούνται ότι βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά σε δυναμικότητα και αναμένεται ισορροπημένος αγώνας.

Οι Σουηδοί δίνουν βάση στην άμυνα. Από τη γραμμή αυτή ξεκινούν όλα. Ο αμυντικός Γκράνκβιστ έχει 2 γκολ, από το σημείο του πέναλτι! Η απουσία του Σεμπάστιαν Λάρσον δεν θα φανεί για τους Σουηδούς, που αμύνονται πολυπρόσωπα.

Αντιθέτως, πολύ πιο σημαντικές είναι οι απουσίες του πλάγιου μπακ Λιχτστάινερ και του στόπερ Φαμπιάν Σαρ για τους Ελβετούς, λόγω συμπλήρωσης καρτών. Τον πρώτο θα αντικαταστήσει ο Μίκαελ Λανγκ και τον δεύτερο ο Γιόχαν Τζουρού.

Είδαμε, στον αγώνα της κόντρα στη Σερβία, ότι μπορεί και η Ελβετία να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά από την άλλη, οι Σουηδοί έχουν ύψος και περισσότερη δύναμη. Θα περιμένουν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι και ίσως οι Ελβετοί να πιαστούν στη… φάκα!

17.00 ΣΟΥΗΔΙΑ -ΕΛΒΕΤΙΑ 1  @3,22

17.00 ΣΟΥΗΔΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ  @1,81

Πηγή: Bet3.gr

Loading