Στα «μαχαίρια» FIFA – Πλατινί: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, του οποίου η δραστηριότητα με το ποδόσφαιρο προς το παρόν έχει ανασταλεί, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά αγνώστων στο γαλλικό δικαστικό σώμα.

propoli

Η ενέργεια αυτή έγινε με σκοπό να προσδιοριστεί ο ρόλος που είχαν πρώην στελέχη της FIFA στη δική του υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του Σεπ Μπλάτερ, αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Αποφασισμένος να ρίξει φως ο πρώην πρόεδρος της UEFA

Αποβληθείς για 4 χρόνια από τα πειθαρχικά όργανα της FIFA το 2015, ο Μισέλ είναι αποφασισμένος να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στα μέτρα εναντίον του. Ειδικότερα για την καταβολή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,8 εκ. ευρώ) που έλαβε το 2011 από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Μπλάτερ.

Το πρώην νούμερο 10 της Εθνικής Γαλλίας και της Γιουβέντους κατέθεσε τη μήνυση για συκοφαντία και συνωμοσία στον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στο Παρίσι.

Αυτός, με τη σειρά του, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να καθορίσει το ρόλο και το επίπεδο ευθύνης από τρία πρώην στελέχη της FIFA, που έχουν μπει στο σκόπευτρο του Πλατινί: τον Μπλάτερ, τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, Ντομένικο Σκάλα και τον πρώην νομικό διευθυντή της FIFA, Μάρκο Βίλιγκερ.

 

Loading