Στην Πόλη ο τελικός του Champions League 2020!

Το Ataturk Stadium θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Champions League για τη σεζόν 2019-20, όπως έκανε γνωστό η UEFA. Στην Πολωνία και το Γκντάνσκ αυτός του Europa League.

propoli

Στο Ataturk Stadium

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Champions League της σεζόν 2019-20 έκανε γνωστό η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Αυτό θα είναι το Ataturk Stadium της Κωνσταντινούπολης!

Πρόκειται για το γήπεδο που φιλοξένησε το μεγάλο τελικό του 2005 ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ, ματς στο οποίο ο σύλλογος του Μέρσαϊσαϊντ κατάφερε να θριαμβεύσει, ολοκληρώνοντας μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παρότι στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0 και καταφέρνοντας να επικρατήσει των ροσονέρι στη διαδικασία των πέναλτι.

Το συγκεκριμένο στάδιο άνοιξε τις πόρτες του τη σεζόν 2002-03 και η μεγαλύτερη προσέλευση σε αυτό καταγράφηκε στις 31 Ιουλίου του 2002, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης της Γαλατάσαραϊ με τον Ολυμπιακό. H χωρητικότητα του ανέρχεται στις 76,092, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην Τουρκία.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τελικό του Europa League για την ίδια σεζόν, αυτός θα φιλοξενηθεί στην «Arena Gdansk» της Πολωνίας.

Loading