«Στον αέρα» η συμμετοχή της Δερβίση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Μαρία Δερβίση ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής (16-22/9), ωστόσο η συμμετοχή της πλέον είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολη. Η νεαρή πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται σε πλήρη προετοιμασία για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, κινδυνεύει να μην συμμετάσχει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια θα ταξιδέψει στο Μπακού στις 11 Σεπτεμβρίου μαζί με την προπονήτριά της, Μορφούλα Ντώνα. Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι το σώμα, στο οποίο υπηρετεί ως Ολυμπιονίκης η Ντώνα, δεν της χορηγεί άδεια.

propoli

Παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τις 2 Αυγούστου 2019 έχει εγκρίνει το αίτημα χορήγησης άδειας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για το ταξίδι της στο Μπακού, ο Στρατός όχι μόνο δεν της εγκρίνει την άδεια, αλλά τη βάζει και υπηρεσία στις 12 Σεπτεμβρίου!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ΓΓΑ έχει ζητήσει την άδεια βάσει του άρθρου 17 του ν.4479/2017. Το ΓΕΕΘΑ μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε τους ένστολους Ολυμπιονίκες, μιας και έπαιρναν άδεια για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading