Στο Βελιγράδι θα συναντηθούν αύριο (23/11) οι υπουργοί Αθλητισμού Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, με θέμα συζήτησης την κοινή διεκδίκηση της διοργάνωσης του Μουντιάλ το 2030.
Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση της αναμέτρησης Λυών – Σεντ Ετιέν (23/11)
Ο Έλληνας υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στο Euronews για την προσπάθεια που θα καταβληθεί, επισημαίνοντας ότι «είναι κομβικό στο πλαίσιο της νέας πολιτικής που χαράσσουμε για τα Βαλκάνια, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής συνεργασίας, φιλίας με τους λαούς, να καταφέρουμε να κάνουμε τα Βαλκάνια να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη όχι αρνητικά, να πρωταγωνιστήσουν για πρώτη φορά θετικά».
Ερωτηθείς για τα ελληνικά γήπεδα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους αγώνες, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: «Το Ολυμπιακό Στάδιο, που έχει φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πληροί όλες τις προδιαγραφές, με τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν.
Νομίζω το 2030 θα έχουμε αρκετά γήπεδα στην Ελλάδα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι το καινούριο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η Αγια-Σοφιά δηλαδή, η νέα Τούμπα, το Καραϊσκάκη που υπάρχει ήδη, και η λογική του να είναι περισσότερες χώρες και να ενώνουν τις δυνάμεις τους είναι ακριβώς αυτή, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος και να απλώσουμε τα οφέλη σε όλη την περιοχή μας».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε την παρουσία ναζιστικών συμβόλων στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, στον τελευταίο αγώνα της εθνικής ομάδας με την Εσθονία. Όπως είπε, «οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορούν να είναι ανεκτοί από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και σε κάθε έκφανση της ελληνικής κοινωνικής ζωής.
Η αρμόδια Ομοσπονδία θα πρέπει να πράξει τα δέοντα και η Πολιτεία από την πλευρά της θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ούτως ώστε οι νοσταλγοί των μαύρων στιγμών της ιστορίας της Ευρώπης να μείνουν στο περιθώριο. Δεν έχουμε ούτε χώρο ούτε χρόνο να χάσουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο για να ξαναδώσουμε λόγο σε αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη ξανά στον Μεσαίωνα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ