Στο Νο 7 του κόσμου “σκαρφάλωσε” ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Την υψηλότερη θέση της καριέρας του στην παγκόσμια κατάταξη του τένις κατέχει από το πρωί της Δευτέρας (13/05) – και τυπικά – ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

propoli

Διαβάστε εδώ τις αναλύσεις και τις προτάσεις για τα σημερινά παιχνίδια της Serie A

Μετά την κατάκτηση του τουρνουά στο Εστορίλ και την εντυπωσιακή του πορεία στο φημισμένο Open της Μαδρίτης, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό (ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς), ο 20χρονος πρωταθλητής φιγουράρει στο Νο 7 του κόσμου, με βάση τη λίστα που ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία τένις (ATP).

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφα Ναδάλ διατηρήθηκε στο Νο 2 και ο Ρότζερ Φέντερερ στο Νο 3, ενώ ο Ντόμινικ Τιμ ανέβηκε στο Νο 4, όπου μέχρι χθες βρισκόταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5).

Στο Νο 39 η Σάκκαρη

Όσον αφορά τη Μαρία Σάκκαρη, με βάση τη διεθνή ομοσπονδία τένις γυναικών (WTA) η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρέμεινε στο Νο 39 του κόσμου με 1.367 βαθμούς.

Οσον αφορά στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ανέβηκε δύο σκαλοπάτια και βρίσκεται στο Νο 196 με 297 βαθμούς. Στην πρώτη θέση παραμένει η Ναόμι Οσάκα, ενώ δεύτερη ανέβηκε η Σιμόνα Χάλεπ, αφήνοντας τρίτη την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Loading