Τα «αστέρια» που θέλουν να λάμψουν στο Μουντιάλ

Του Μ. Ιωαννίδη

propoli

Το Μουντιάλ αποτελεί διαχρονικά ευκαιρία για να… λάμψουν ακόμα περισσότερο κάποια «αστέρια» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους ή ακόμα δεν έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Τα ηχηρά ονόματα των Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ είναι αυτά που μας γεμίζουν ελπίδα ότι θα παρακολουθήσουμε καλό ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Ρωσίας. Ωστόσο πάντα, σε κάθε μεγάλη διοργάνωση υπάρχουν παίκτες οι οποίοι… έρχονται από το πουθενά και καταλήγουν να ξεχωρίζουν στην ενδεκάδα του τουρνουά, ενώ «βαριά» ονόματα, από τα οποία υπήρχαν τεράστιες προσδοκίες, κινούνται σε «ρηχά νερά».

Όπως και να έχει, σε κάθε Μουντιάλ υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την απόδοσή τους  μας… αναγκάζουν να τους παρακολουθήσουμε και να τους χειροκροτήσουμε, αλλά το κυριότερο είναι ότι κάνουν τη διαφορά υπέρ της εθνικής τους ομάδας, τη στιγμή που ουδείς το περιμένει.

Μάρκο Ασένσιο

Είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος έδειξε ότι είναι έτοιμος για υψηλές αγωνιστικές «πτήσεις» και διεκδίκησε θέση στην ενδεκάδα των Μαδριλένων, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε θέσει. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είναι στα πλάνα του Λοπετέγι στην Εθνική Ισπανίας. Αυτό το οποίο γνωρίζει να κάνει καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι να μοιράζει ασίστ και φιλοδόξει να αποδείξει την ικανότητά του στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Τίμο Βέρνερ

Μετά τον Κλόζε  έλειπε από τη Γερμανία ο ποδοσφαιριστής που θα έπαιρνε στην πλάτη του την ομάδα σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Αυτό ίσως να αλλάξει φέτος, με τον  Βέρνερ να είναι έτοιμος να σκοράρει κατά ριπάς στο Μουντιάλ. Με την  εθνική ομάδα της χώρας του μπορεί να δείξει ακόμα περισσότερα στοιχεία από όσα έκανε φέτος με τη φανέλα της Λειψίας.  Το Μουντιάλ είναι και μια τεράστια ευκαιρία για τον 22χρονο φορ να εκτινάξει τις μετοχές του.

 

Oυσμάν Ντεμπελέ

Στη Μπαρτσελόνα είχαν καλλιεργηθεί τεράστιες προσδοκίες με την απόκτηση του Ντεμπελέ. Ωστόσο ο νεαρός επιθετικός τραυματίστηκε και έχασε πολύτιμο έδαφος. Έχοντας ανακάμψει αναμένεται να είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα επιδιώξουν να προσδώσουν άλλη αξία στη διοργάνωση, φορώντας την φανέλα της εθνικής Γαλλίας.

 

Mιτσί Μπατσουαγί

Μπορεί στην εθνική ομάδα του Βελγίου ο Ρομέλο Λουκάκου να είναι το «βαρύ» πυροβολικό, ο Μπατσουαγί ωστόσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει βάλει υποψηφιότητα για να μας εκπλήξει θετικά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Έχοντας «πλούσια» γκάμα κινήσεων στο παιχνίδι του, μπορεί να είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει την διαφορά στην επίθεση της εθνικής ομάδας της χώρας του.

 

Γκάμπριελ Ζέσους

Από τις φαβέλες της Βραζιλίας, είναι έτοιμος να δείξει ότι μπορεί να ανήκει στην ελίτ των σκόρερ του κόσμου. Σε ηλικία 15 χρονών έπλενε αυτοκίνητα αλλά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και γρήγορα βρέθηκε στην Παλμέιρας και από εκεί στην Μάντσεστερ Σίτι και την εθνική Βραζιλίας.  Ο νεαρός άσος συμμετέχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας με τη «Σελεσάο» εκπληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του. Πλέον ελπίζει να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην ποδοσφαιρική κορυφή του κόσμου.

Ραχίμ Στέρλινγκ

Στη φετινή σεζόν ήταν ο ποδοσφαιριστής που κατάφερνε να αλλάζει τις ισορροπίες στις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Στέρλινγκ θέλει να γίνει ο ηγέτης της εθνικής Αγγλίας, την οποία  εδώ και δεκαετίες κυνηγάει η κακοδαιμονία. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πηγαίνει στη Ρωσία με κεκτημένη ταχύτητα και μπορεί να αναδειχτεί σε αυτόν που θα κάνει την υπέρβαση για τα «Λιοντάρια».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018

Loading