Έτοιμο το VAR για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Ο βίντεο-βοηθός διαιτητή μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας. Με την διεθνή του ορολογία, ασφαλώς, το VAR γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής μας καθημερινότητας, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, το προσεχές Σαββατοκύριακο (24, 25 Αυγούστου).
Σε μια ειδική και «μαραθώνια» εκδήλωση διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ παρουσίασαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το σύστημα του Video Assistant Referee, το οποίο θα χρησιμοποιείται από την εφετινή σεζόν και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Την αναλυτική παρουσίαση ανέλαβε ο Μιχάλης Κουκουλάκης, πρώην διεθνής ρέφερι και πλέον επικεφαλής διαιτησίας του προγράμματος στην Ελλάδα (VAR refereeing project leader).
Σκοπός είναι «όσα λέμε να φτάσουν στα αυτιά και του τελευταίου φιλάθλου της χώρας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η ενημέρωση του κόσμου έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς ο στόχος του VAR από την πρώτη στιγμή δεν ήταν να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διευθύνονται οι αγώνες. Κανείς δεν θέλει, άλλωστε, μια διαιτησία… ηλεκτρονική, που θα μετέτρεπε ένα «ζωντανό» ματς σε παιχνίδι του playstation».

 

propoli
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading