INTIME

Φώτης Κατσικάρης: Ο πρώτος Έλληνας στο ΝΒΑ!

Αν και είναι μόλις 51 ετών ο Φώτης Κατσικάρης γράφει ιστορία, ως ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα εργαστεί στο ΝΒΑ, καθώς συμφώνησε με τους Γιούτα Τζαζ.

propoli

Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει τα χέρια με την ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση που του κατέθεσε η Ουνικάχα Μάλαγα.

Να σημειωθεί ότι ο Κατσικάρης έχει αγωνιστεί ως αθλητής στον Ιωνικό, το Σπόρτινγκ, την ΑΕΚ για έξι χρόνια και το Ηράκλειο, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους της ΑΕΚ, της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, της Βαλένθια, του Άρη, της Μπιλμπάο, της Εθνικής Ρωσίας, της Εθνικής Ελλάδας, της Μούρθια, της Λοκομοτίβ Κούμπαν, της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Τενερίφης.

Ανακοίνωση του ΣΕΠΚ

Το σημαντικό βήμα του Φ. Κατσικάρη χαιρετίστηκε και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Τεράστια τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες προπονητές, καθώς ο Φώτης Κατσικάρης θα κάνει το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του και για τα επόμενα τρία χρόνια θα στελεχώσει το προπονητικό τιμ των Γιούτα Τζαζ στο πλευρό του Κουίν Σνάιντερ. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται ήδη στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και θα συμμετάσχει ενεργά στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν, ενώ θα δώσει το παρών και στη διαδικασία του Ντραφτ, όπου οι «Μορμόνοι» έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το Νο21 και το Νο52. Αξίζει να αναφέρουμε ότι Φώτης Κατσικάρης για να μπορέσει να ζήσει το «Αμερικανικό Όνειρο» είχε δώσει πρώτα τα διαπιστευτήρια του ως πρώτος προπονητής, δουλεύοντας σκληρά και με μεθοδικότητα σε ΑΕΚ, Ντιναμό Αγία Πετρούπολης, Βαλένθια, Άρη, Μπιλμπάο, Μούρθια, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Τενερίφη, ενώ για μια διετία διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας».

Loading