35ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού: Στο ΣΕΦ στρέφονται τα φώτα σήμερα και αύριο (12-13/2)

35ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού: Στο ΣΕΦ στρέφονται τα φώτα σήμερα και αύριο (12-13/2)

Κάτω από ειδικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας covid-19. θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 12-13 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το κορυφαίο εγχώριο γεγονός της χειμερινής περιόδου.

Παρ’ όλα αυτά, και φέτος το ενδιαφέρον στη διοργάνωση θα είναι μεγάλο, παρά την περιορισμένη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που σχεδίασε ο ΣΕΓΑΣ και ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Παράλληλα, κάποιοι αθλητές και αθλήτριες θα επιδιώξουν να πιάσουν το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του Μαρτίου στο Τορούν της Πολωνίας.

Στη διοργάνωση του ΣΕΦ δεν θα ισχύσουν όρια πρόκρισης και η επιλογή όλων όσοι θα συμμετάσχουν θα γίνει κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τα παρακάτω:
α. αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα,
β. αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες επίλεκτων αθλητών-τριών της Ομοσπονδίας και
γ. σε περίπτωση ελεύθερων θέσεων αυτές θα συμπληρώνονται με αθλητές – αθλήτριες που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και σύμφωνα με τις καλύτερες επίσημες επιδόσεις που πέτυχαν το 2020.

Οι συμμετοχές ανά αγώνισμα θα είναι: 60μ 16 αθλητές/τριες, 200μ 10, 400μ 10, 800μ 5, 1.500μ 8, 3,000μ 8, 3.000μ βάδην/5.000μ βάδην 6, 60μ εμπόδια 8, έπταθλο/έξαθλο 6, μήκος 8, τριπλούν 8, επί κοντώ 8, ύψος 8, σφαιροβολία 8.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, στους αγώνες θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι άνδρες και γυναίκες από σωματεία όλης της χώρας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης έφηβοι – νεάνιδες, παίδες – κορασίδες.
Πρόκειται για την 35η διοργάνωση, η οποία για 27η χρονιά θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (έγιναν εκεί τα πρωταθλήματα από το 1986 μέχρι το 2002 και από το 2012 μέχρι το 2020), ενώ άλλα 8 χρόνια έγινε στο στάδιο της Παιανίας (2004-2011). Η μοναδική χρονιά που δεν έγινε το Πανελλήνιο κλειστού ήταν το 2003, όταν η Παιανία ήταν υπό κατασκευή για τους Ολυμπιακούς του 2004 και το ΣΕΦ είχε κλείσει για ανακατασκευή.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) θα έχουν τον πρώτο λόγο στους δρόμους ταχύτητας, αφού προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις στο εξωτερικό. Ο περσινός νικητής της απόστασης έτρεξε πριν λίγες ημέρες τα 60 μ. σε 6.64 στο Ντόρτμουντ και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό του 6.62 και να διεκδικήσει μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Στους βατήρες των 60 μ. θα καθήσουν και οι Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Βροντινός (ΠΑΟΚ) με φετινά ρεκόρ 6.81 και 6.86, αντίστοιχα.
Η Σπανουδάκη έχει ξεπεράσει τον εαυτό της με το 7.27 στο Βερολίνο και στον αυριανό αγώνα φαίνεται πως θα επιστρέψει στην κορυφή του αγωνίσματος στη χώρα μας, μετά τη περσινή απουσία της. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) που έχει πετύχει 7.35 και, απαλλαγμένη πλέον από το άγχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, αναμένεται να είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική. Την πρώτη κούρσα της στη χρονιά στα 60 μ. θα κάνει και η Κέλλυ Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας), που έχει ως στόχο μια καλή παρουσία και στα 60 μ. εμπόδια. Εκεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) θέλει να κυνηγήσει χρόνους κάτω από το φετινό της 8.35 και να βρεθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Στα 60 μ. εμπ. θα συμμετάσχει και η Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει το αγωνιστικό πρόγραμμά του, όταν τραυματίστηκε στη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας του στην Κύπρο. Παρ’ όλα αυτά ο κορυφαίος Έλληνας εμποδιστής θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα τόσο στα 60 μ. όσο και στα 60 μ. εμπ., έστω κι αν ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε, ενώ στα 200 μ. των ανδρών, ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο και να τον συνδυάσει με μια ανάλογα καλή επίδοση.

Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων) για μία ακόμη χρονιά κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στη χειμερινή σεζόν και θα το επιβεβαιώσει και στη φετινή διοργάνωση διεκδικώντας την πρώτη νίκη της σε Πανελλήνιο κλειστού στα 400 μ. από το 2016 κι έπειτα και το πρώτο νταμπλ της στη διοργάνωση. Η Βασιλείου έχει τρέξει φέτος τα 200 μ. σε 23.51 (ατομικό ρεκόρ), ενώ στα 400 μ. έχει σημειώσει 52.96 και δείχνει ικανή να απειλήσει το ατομικό της 52.91.

Τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση αποφάσισε να ακυρώσει η Μαρία Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός ΑΟ), που επέλεξε να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της στον κλειστό στίβο, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στα 400 μ. ξεχωρίζει ακόμη η νικήτρια στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), αλλά και η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) και η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ). Στα 400 μ. των ανδρών ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Ξενιδάκη (Σητειακός) και Νάκου (ΓΣ Τρικάλων).
Ο Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός ΑΟ) θα διεκδικήσει το έκτο νταμπλ της καριέρας του, αφού θα πάρει θέση εκκίνησης στα 1.500 μ., αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κάνει κούρσα και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο έμπειρος δρομέας θα συμμετάσχει και στα 3.000 μ., εκεί όπου θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον Μάριο Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), δεύτερο πριν ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση. Στα 800 μ. ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα κυνηγήσει την πρώτη κούρσα του στη σεζόν, κάτω από το 1.49.00.
Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση στη Βιέννη, όπου πέτυχε ατομικό στα 800 μ. και παράλληλα σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Τορούν. Η αθλήτρια θα τρέξει και στα 1.500 μ., εκεί όπου θα συμμετάσχει και η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), που ευελπιστεί σε επιδόσεις που θα της δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Στα 3.000 μ. ξεχωρίζουν οι Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης), Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) και Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

Οι κορυφαίες Ελληνίδες άλτριες του ύψους θα είναι παρούσες στο ΣΕΦ και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενός δυνατού αγώνα. Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) έχει ξεπεράσει φέτος το 1,84 μ. και σταδιακά δείχνει να βρίσκει το ρυθμό της, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην αρχή της σεζόν, λόγω τραυματισμού. Τον τέταρτο αγώνα της στη σεζόν θα κάνει η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που έχει ήδη ξεπέρασε τα 1,81 μέτρα. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η κορυφαία άλτρια της περσινής σεζόν, η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης). Η 25χρονη είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κυνηγήσει άλματα ανάλογε της περασμένης θερινής περιόδου, όπου έφτασε το ρεκόρ της στο 1,91 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Δέσποινας Μαλταμπέ (ΑΕ Μεσογείων).

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) επέστρεψε φέτος στη δράση μετά την πολύμηνη απουσία της και αρχίζει σταδιακά να βρίσκει και πάλι τα πατήματα της. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,63 μ. κι έχει αρχίζει να βρίσκει και πάλι την επαφή με τα μεγάλα άλματα, που ήταν και ο βασικός της σκοπός για τη χειμερινή σεζόν. Η περσινή νικήτρια της διοργάνωσης, Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), έχει ήδη κάνει φέτος 4,62 μ. και θέλει να βρει άλματα πάνω από τα 4,70 μ., που θα της δώσουν το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απούσα από τη διοργάνωση θα είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009), που δεν θέλει να επιβαρύνει την ενόχληση στο ισχίο. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Αναστασίας Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων), που φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ20 και το καλοκαίρι θα διεκδικήσει συμμετοχή και καλή παρουσία στις διοργανώσεις τις κατηγορίας της.

Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ), σε αντίθεση με άλλες χρονιές, επέλεξε να ξεκινήσει τη σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την κατάστασή του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Τορούν. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 στο Βελιγράδι θα διεκδικήσει την 11η νίκη του στη διοργάνωση και παράλληλα μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Στην ίδια διοργάνωση θα ξεκινήσει τη χρονιά και ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου), που στοχεύει και αυτός να βρεθεί ψηλά και να δείξει την κατάστασή του ενόψει της διοργάνωσης του Τορούν. Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα και η παρουσία του Θοδωρή Χρυσανθόπουλου (Πανιώνιος), που πέρυσι έκανε καλή σεζόν και βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του στον κλειστό στίβο (5,40 μ.).

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους των τελευταίων ετών, Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), θα δώσει το «παρών» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, λίγες ημέρες μετά το 8,21 μ. που σημείωσε στο Λιεβέν και αποτελεί το κορυφαίο άλμα της χρονιάς στη Γηραιά ήπειρο. Ο Τεντόγλου μετά το Πανελλήνιο θα κάνει έναν ακόμη αγώνα, στις 24 του μηνός στη Μαδρίτη κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της σεζόν από τραυματισμό, που τον κράτησε πίσω στην προπόνηση, ωστόσο ευελπιστεί σε μια καλή παρουσία που θα τον φέρει και πάλι σε άλματα στα 8,00 μέτρα. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (ΑΟ Κάλλιστος), που θα επιδιώξει να βελτιώσει το 7,69 μ., που είναι το ρεκόρ του στον κλειστό.

Ο Δημήτρης Τσιάμης (Ολυμπιακός) μετράει ήδη 14 νίκες στο πρωτάθλημα και φαντάζει ως το φαβορί για την επικράτηση και στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος άλτης είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) προέρχεται από δύο αγώνες στη Γαλλία, όπου είχε καλύτερο άλμα στα 15,64 μέτρα. Ντεμπούτο στη χρονιά θα κάνει ο Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων) που αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα.
Η Βούλα Παπαχρήστου επέλεξε να κάνει μόνο μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού στις 17 του μηνός θα συμμετάσχει σε μίτινγκ στο Τορούν στο τριπλούν, κι έτσι η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), παρότι ξεκίνησε αργά την προετοιμασία, λόγω του τραυματισμού του καλοκαιριού θα έχει τον πρώτο λόγο στο τριπλούν. Η Παπαχρήστου θα επιδιώξει να βρει ένα καλό άλμα στο μήκος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, που είναι ο βασικός στόχος της στη σεζόν.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στη σφαιροβολία των Ανδρών, με τους Κυριάκο Ζώτο (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Οδυσσέα Μουζενίδη (Κένταυρος Χαλκιδικής) και Τάσο Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκιδικής) να έχουν το προβάδισμα στο δρόμο για τα μετάλλια. Ο Ζώτος είναι ο μόνος που έχει δώσει το αγωνιστικό στίγμα του με το 19,87 μ. στη Σόφια, που έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Περσινός νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 19,20 μέτρα. 
Στις γυναίκες, η Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα διεκδικήσει τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στη διοργάνωση, λίγες ημέρες μετά το 14,73 μ., που πέτυχε στη Σόφια. Στον απευθείας τελικό της σφαιροβολίας θα ξεχωρίσει και η Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης – Κάλυμνος 2000), που έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) θα διεκδικήσει την έβδομη νίκη του στην ιστορία της διοργάνωσης στα 5.000 μ. βάδην, σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα για εκείνον. Στα 3.000 μ. βάδην γυναικών, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα έχει τον πρώτο λόγο, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για μια καλή επίδοση σε μια κούρσα, όπου πέρυσι σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Στο πένταθλο γυναικών η Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας) και η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου (ΓΣ Λαγκαδά) θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στο έπταθλο Ανδρών τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) και Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακοεδονίας) που ξεχώρισαν στην περσινή διοργάνωση, αλλά και ο Άρης Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) που ευελπιστεί να επιστρέψει φέτος δυνατός.

Οι πολυνίκες της διοργάνωσης

Πολλοί γνωστοί αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας έχουν πρωταγωνιστήσει στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κλειστού στίβου. Ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν είναι ο μοναδικός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, που έχει κατακτήσει 14 νίκες, ενώ ακολουθούν ο Ανδρέας Δημητράκης στα 1.500μ με 11 και ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ που έχουν από 10 τίτλους.

Στις γυναίκες από 9 νίκες έχουν η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος (1987, 1988, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2004) και η Έλενα Φιλάνδρα στα 800μ (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2016).

Αναλυτικά οι πολυνίκες της διοργάνωσης:

ΑΝΔΡΕΣ
60μ 4 νίκες Άγγελος Παυλακάκης (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) 98-00-01-04, 4 νίκες Μάκης Στεργιούλης (ΑΟ Μεγάρων, ΜΕΑΣ Τρίτων) 07, 13, 14, 15.

200μ 5 νίκες Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) 16, 17, 18, 19, 20, 2 νίκες Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Παναχαϊκή) 89-97, 2 Κώστας Κεντέρης (Αρίων Μυτιλήνης) 93-94, 2 Θωμάς Σμπώκος (ΟΦΗ-ΠΓΣ) 95-98, 2 Γιώργος Ντούπης (ΟΣΦΠ) 01-04, 2 Πρόδρομος Κατσαντώνης (ΟΣΦΠ) 99-02. Το αγώνισμα δεν έγινε από το 2006-2012.
 
400μ 3 νίκες Κώστας Κεντέρης (Αρίων Μυτιλήνης) 93-94-96, 3 Ευριπίδης Δημοσθένους (ΠΑΟ) 95-97-99, 3 Γιάννης Σταματελόπουλος (ΕΚΑ Δωδώνη) 08,10,14,
 
800μ 5 νίκες Κώστας Νακόπουλος (Πανιώνιος, ΓΕΑ Τρικάλων) 10, 11, 12, 13, 14, 3 Ανδρέας Δημητράκης 2015, 17, 18.

 1.500μ 11 νίκες Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου) 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

 3.000μ 3 Παναγιώτης Χαραμής (Φλόγα Παγκρατίου- ΠΓΣ) 98, 00, 01, 3 Τάσος Φράγγος (Πίνδαρος Θήβας-ΟΣΦΠ) 04, 06, 08.

 60μ εμπ. 9 νίκες Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 09, 12, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 6 Στέλιος Μπίσμπας (Εθνικός ΓΣ) 88, 89, 90, 93, 94, 96.

Ύψος 6 νίκες Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.) 11, 13, 16, 18, 19, 20, 4 νίκες Παναγιώτης Κονταξάκης (Πανιώνιος) 86, 87, 88, 89.

 Επί κοντώ 10 νίκες Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ-ΓΣ Βόλου) 05, 07, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17.

 Μήκος 10 νίκες Λούης Τσάτουμας(Μεσσηνιακός, ΟΣΦΠ) 04, 05, 06, 07, 08, 09, 11, 12, 14, 15.

 Τριπλούν 14 νίκες Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) 01, 06, 08, 09, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

 Σφαίρα 8 Μιχάλης Σταματόγιαννης (ΓΣ Κερατσινίου-ΠΓΣ-Αίολος Πάτρας, Πίνδαρος) 04, 05, 07, 08, 11, 12, 13, 17.
5.000μ βάδην 6 Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ 14, 15, 16, 17, 18, 19, 4 Χρήστος Καραγιώργος (ΠΑΟ) 87, 88, 89, 91

 8-7θλο 4 νίκες Ανδρέας Τσούκαλης (ΓΣ Κηφισιάς) 07-08-09-11

 4χ400μ 10 νίκες Πανελλήνιος ΓΣ 95-96-97-98-99-00-01-02-05-06

 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
60μ 5 νίκες Γωγώ Κοκλώνη (ΠΓΣ-ΑΕΚ) 02, 05, 09, 11, 15

200μ 6 νίκες Κατερίνα Κόφφα (Πανιώνιος- ΠΓΣ) 89, 93, 95, 96, 97,99. Το αγώνισμα δεν έγινε από το 2006 ως το 2012.

400μ 3 νίκες Μαρίνα Βασαρμίδου (Λιβυκός Ιερ.- Τρίτων) 92, 93, 00, 3 Χρυσούλα Γκουντενούδη (ΑΣ Αξιούπολης-ΠΓΣ) 92, 01, 04

800μ 9 νίκες Ελένη Φιλάνδρα (ΠΓΣ) 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 15, 16

1.500μ 4 νίκες Καρολίνα Σκούρτη (Πανιώνιος- ΟΣΦΠ) 94-95-98-01

3.000μ 5 νίκες Αναστασία Καρακατσάνη 2011, 15, 17, 18, 20, 4 νίκες Δήμητρα Παπασπύρου (ΓΑΣ Ιλισσός) 89, 90, 91, 92, 4 Μαρία Πρωτοπαππά (ΠΓΣ) 95, 99, 00, 02

60μ εμπ. 7 νίκες Ελισάβετ Πεσιρίδου 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 5 Φλώρα Ρεντούμη (Πανελευσινιακός ΑΟ-ΟΣΦΠ) 97, 01, 02, 04, 07.

Ύψος 9 νίκες Νίκη Μπακογιάννη (Αθ. Διάκος- ΑΣΕ Δούκα-ΟΣΦΠ) 87, 88, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 04.

Επί κοντώ 7 νίκες Γεωργία Τσιλιγκίρη (Πανιώνιος-ΠΓΣ)95-96-98-99-00-01-02.

Μήκος 5 νίκες Νίκη Ξάνθου (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου-ΟΣΦΠ) 96, 98, 99, 01, 02, 5 Χάιδω Αλεξούλη (Πελασγός) 2015, 16, 17, 18, 19.

Τριπλούν 5 νίκες Όλγα Βασδέκη (ΠΓΣ) 93, 94, 96, 98, 04, 5 Βούλα Παπαχρήστου 08, 09, 11, 16, 17.

Σφαίρα 6 νίκες Φωτεινή Κυριακίδου (Εθν. Αλεξ/λης-Ολυμπιάδα Κομ.-Πρωτέας Λεξ) 91, 93, 95, 96, 05, 06

3.000μ βάδην 6 νίκες Καλλιόπη Γαβάλακη (ΠΑΟ) 87, 88, 89, 90, 92, 93

5.000μ βάδην 5 νίκες Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Π Φαλήρου) 2015, 16, 17, 18, 19.

 5θλο 7 νίκες Αργυρώ Στρατάκη (ΠΑΟΚ-ΠΓΣ) 97, 98, 99, 00, 02, 04, 07.

 4χ400μ 10 νίκες Πανελλήνιος ΓΣ 92, 93, 96, 97, 98, 99, 02, 05, 06, 07

 
Οι αθλητές με δύο νίκες στην ίδια διοργάνωση
============================================
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας με τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν κερδίσει δύο αγωνίσματα σε ένα ή περισσότερα πρωταθλήματα σε ατομικά αγωνίσματα. Συνολικά 38 φορές – 13 αθλητές και 16 αθλήτριες – πετυχαίνουν «διπλή» νίκη από το 1986 που άρχισε να διεξάγεται το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στον κλειστό στίβο.

Στους άνδρες το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς αθλητής να ζευγαρώσει νίκες ήταν από το 2005 έως το 2015. Μετά από 10 χρόνια ο Ανδρέας Δημητράκης το 2015 κέρδισε στα 800 και τα 1.500μ, ενώ το 2016 καταφέρνει πάλι να ζευγαρώσει τις νίκες, αυτή τη φορά όμως στα 1.500 και 3.000μ, αλλά το 2017 κερδίζει για τρίτη φορά το πρωτάθλημα στα 800μ και στα 1.500μ. Την ίδια χρονιά ο Παναγιώτης Τριβυζάς κερδίζει στα 60 και 200μ.

Στις γυναίκες η μεγαλύτερη… αποχή ήταν πενταετής (2004-2009), ενώ το 2017 η Ανδριάνα Φέρρα κατακτά τις νίκες στα 200 και 400μ. Η επίτευξη δύο νικών στο ίδιο πρωτάθλημα είχε δυσκολέψει, μετά την αφαίρεση από το αγωνιστικό πρόγραμμα των 200μ για μια επταετία από το 2006 έως και το 2012.

Ο ΣΕΓΑΣ επανέφερε το αγώνισμα στο πρόγραμμα του πανελληνίου προγράμματος το 2013, παρ’ όλο που από το 2006 δεν διεξάγεται σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Χαρακτηριστική είναι η επικράτηση στα νταμπλ (ατομικά αγωνίσματα πάντα) γυναικών της Νάντιας Εφεντάκη, η οποία από το 2004, που είχε κερδίσει σε 800μ και 1.500μ, «ζευγάρωσε» πάλι τις νίκες της μια 5ετία μετά, το 2009, όταν επικράτησε στα 1.500μ και στα 3.000μ.

Ο Παναγιώτης Σαρρής κέρδισε σε 60μ και 200μ το 2005 και αυτή η επιτυχία, διπλή νίκη σε ατομικό αγώνισμα στην κατηγορία ανδρών, καταρρίφθηκε το 2015 από τον Ανδρέα Δημητράκη. Στις γυναίκες για τελευταία φορά διπλή νίκη πέτυχε η Αναστασία Μαρινάκου το 2014 που κέρδισε στα 800 και τα 1.500μ.

Η Μαρίνα Σκορδή και η Κατερίνα Κόφφα έχουν πετύχει νταμπλ σε τρεις διοργανώσεις κερδίζοντας τα 60 και 200μ. Η Σκορδή μάλιστα το πέτυχε σε συνεχείς χρονιές, από το 1986 έως και το 1988.
Σε δύο διοργανώσεις έχει κάνει «νταμπλ» επίσης και η Μαρίνα Βασαρμίδου και μάλιστα με διαφορά οκτώ χρόνων, καθώς το 1992 και το 2000 ήταν νικήτρια τόσο στα 200μ. όσο και στα 400μ.

Στους άνδρες ο Ανδρέας Δημητράκης είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει κερδίσει σερί 4 νταμπλ (2015, 2016, 2017, 2018) αλλά και ένα το 2020, ενώ ο Κώστας Κεντέρης έχει κερδίσει σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις (1993 και 1994) δύο αγωνίσματα (200μ. και 400μ.). Μάλιστα, το 1994 έκανε «νταμπλ» και στα πανελλήνια ρεκόρ, με 20.93 στα 200μ. και 46.73 στα 400μ.

Το 2018 Μαρία Μπελιμπασάκη (200-400μ) και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (800-1.500μ) μπήκαν στο κλαμπ των νταμπλούχων.

Αναλυτικά οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν πετύχει νταμπλ κατά χρονιά και αγώνισμα είναι:

ΑΝΔΡΕΣ
1. 1986 Νίκος Τσιάκουλας (ΣΕΦΑ Αρκαδικός) 800μ 1.48.86/ 1.500μ 3.49.01
2. 1988 Θόδωρος Ταντανόζης (Άρης) Μήκος 7.60/ Τριπλούν 16.31
3. 1989 Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Παναχαϊκή) 200μ. 21.81/ 400μ. 47.99
4. 1992 Κυριάκος Δημητρίου (ΑΕΚ) 60μ. 6.80/ 200μ. 21.56
5. 1992 Σπύρος Χριστόπουλος (ΟΣΦΠ) 1.500μ. 3.52.49/ 3.000μ. 8.04.79
6. 1993 Κώστας Κεντέρης (Αρίων Μυτιλήνης) 200μ. 21.57/ 400μ. 47.76
7. 1994 Κώστας Κεντέρης (Αρίων Μυτιλήνης) 200μ. 20.93/ 400μ. 46.73
8. 1996 Παντελής Κολόκας (Άρης) 1.500μ. 3.48.20/ 3.000μ. 8.17.85
9. 1997 Παναγιώτης Στρουμπάκος (ΠΑΟ) 800μ. 1.49.36/ 1.500μ. 3.58.00
10. 2000 Αναστάσιος Γκούσης (Ερμής Κέρκυρας) 200μ. 21.08/ 400μ. 46.73
11. 2001 Γιώργος Ντούπης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 200μ. 21.47/400μ. 47.13
12. 2005 Παναγιώτης Σαρρής (Πανελλήνιος ΓΣ) 60μ 6.71 / 200μ 21.23
13. 2015 Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) 800μ 1.51.09 / 1.500μ 3.46.97
14. 2016 Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) 1.500μ 3.43.10/3.000μ 8.12.35
15. 2017 Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) 800μ. 1.50.63/1.500μ 3.47.48
16. 2017 Παναγιώτης Τριβυζάς (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 60μ. 6.71/200μ. 21.38
17. 2018 Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) 800μ. 1.51.22/1.500μ. 3.44.19
18. 2020 Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) 1.500μ  3.47.20 / 3.000μ 8.09.21

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. 1986 Μαρίνα Σκορδή (ΑΚΟ Λιβαδειάς) 60μ. 7.65/ 200μ. 24.88
2. 1986 Ανδριανή Αβραάμ (Πανιώνιος) 800μ. 2.11.26/ 1.500μ. 4.29.03
3. 1987 Μαρίνα Σκορδή (ΑΚΟ Λειβαδιάς) 60μ. 7.54/ 200μ. 24.17
4. 1988 Μαρίνα Σκορδή (ΑΚΟ Λειβαδιάς) 60μ. 7.41/ 200μ. 24.11
5. 1988 Γεωργία Τρουμπούκη (ΓΕ Αγρινίου) 800μ. 2.10.38/ 1.500μ. 4.29.67
6. 1990 Γεωργία Ζουγανέλη (ΑΠΣ Ατρόμητος) 60μ. 7.68/ 200μ. 24.83
7. 1992 Μαρίνα Βασαρμίδου (Λιβυκός Ιεράπετρας) 200μ. 24.78/ 400μ. 54.67
8. 1993 Κατερίνα Κόφφα (Πανιώνιος) 60μ. 7.47/ 200μ. 24.19
9. 1993 Ειρήνη Θεοδωρίδου (ΓΣ Κοζάνης) 1.500μ. 4.18.40/ 3.000μ. 9.13.81
10. 1995 Κατερίνα Κόφφα (Πανιώνιος) 60μ. 7.32/ 200μ. 23.74
11. 1997 Παναγούλα Ντρέβου (ΓΣ Αρκαδίας) 1.500μ. 4.43.35/3.000μ. 10.10.77
12. 1998 Χριστίνα Πανάγου (Αλ. Ξηροκρήνης) 200μ. 24.48/ 400μ. 54.21
13. 1999 Κατερίνα Κόφφα (Πανελλήνιος) 60μ. 7.33/ 200μ. 23.34
14. 1999 Μαρία Πρωτόπαπα (Πανελλήνιος) 1.500μ. 4.34.25/ 3.000μ. 9.47.36
15. 2000 Μαρίνα Βασαρμίδου (Τρίτων Θες/κης) 200μ. 24.08/ 400μ. 54.44
16. 2004 Νάντια Εφεντάκη (Πανελλήνιος) 800μ. 2.03.60/ 1.500μ. 4.11.55
17. 2009 Νάντια Εφεντάκη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 1.500μ 4.16.97/3.000μ 8.58.12
18. 2012 Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων) 1.500μ.4.29.18/3.000μ 9.43.25
19. 2014 Αναστασία Μαρινάκου (Ερμής Σχηματαρίου) 800μ.2.11.37/1.500μ.4.27.88
20. 2017 Ανδριάνα Φέρρα (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 200μ. 23.90/400μ. 54.01
21. 2018 Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ) 200μ. 23.02/400μ. 52.62
22. 2018 Κων/να Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) 800μ. 2.07.89/1.500μ.4.22.37
23. 2020 Κων/να Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) 800μ 2.06.69/1.500μ 4.25.44
 

Οι πρωταθλητές σύλλογοι
=======================
Εκτός από τα ατομικά πρωταθλήματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βαθμολογικός ανταγωνισμός για την στέψη του πρωταθλητή συλλόγου σε άνδρες και γυναίκες. Ο Πανελλήνιος ΓΣ είναι ο σύλλογος που έχει «την μερίδα του λέοντος» στους τίτλους στο πρωτάθλημα κλειστού. Ο σύλλογος της Κυψέλης έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα 21 φορές στις γυναίκες και 19 στους άνδρες στις 34 διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Συνολικά 9 σύλλογοι έχουν στεφθεί πρωταθλητές στη μία ή και στις δύο κατηγορίες, οι οποίοι είναι οι Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΕΑ Ρεθυμνιακός, ΑΕΚ, Φιλαθλητικός Λαμίας, ΑΣ Άρης και ΓΣ Κηφισιάς.

 Αναλυτικά:

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πανελλήνιος ΓΣ: 21 (1986, 1988, 1989, 1990, 1992, 1993, 1994, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2012, 2013, 2014).
ΓΣ Κηφισιάς: 4 (2017, 2018, 2019, 2020)
AEK: 3 (2011, 2015, 2016)
Πανιώνιος ΓΣ: 2 (1995, 1996)
Ε.Α. Ρεθυμνιακού: 2 (2009, 2010)
ΑΣ Άρης: 1 (1991)
Φιλαθλητικός Λαμίας: 1 (1987)

ΑΝΔΡΩΝ
Πανελλήνιος ΓΣ: 19 (1988, 1991, 1992, 1993, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2014)
Ολυμπιακός ΣΦΠ: 10 (2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020)
Παναθηναϊκός ΑΟ: 4 (1986, 1989, 1990, 1994)
Πανιώνιος ΓΣ: 1 (1987)
 

 

Οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες στην 34η διοργάνωση του 2020:
 
Άνδρες
60μ (τελικές σειρές): Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) 6.67, Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 6.80, Δημήτρης Χρυσάφης (ΜΕΑΣ Τρίτων) 6.82

200μ (σειρές): Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) 21.37, Σπύρος Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ) 21.90, Γιώργος Λεκκός (ΓΑΣ Χολαργού) 21.93

400μ: Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) 48.77, Γιάννης Λογοθέτης (ΓΣ Κηφισιάς) 49.25, Ανδρέας Χριστοφόρου (ΑΟ Ερμής) 49.52
 
800μ (σειρές): Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς) 1.50.65, Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) 1.52.03, Χαράλαμπος Λαγός (ΓΣ Τρικάλων) 1.52.12

1.500μ: Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός) 3.47.20, Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) 3.59.62, Αλέξανδρος Σούκουλης (ΠΓΣ) 3.59.91

3.000μ: Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός) 8.09.21, Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) 8.16.56, Νίκος Φράγκου (ΓΣ Κηφισιάς) 8.25.57

60μ εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 7.67, Κώστας Χιντάς (ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαν.) 8.17, Νίκος Φιλανδαράκης (ΓΑΣ Ιεράπετρας) 8.23

5.000μ βάδην: Γιάννης Βαϊτσης (Ιλισσός Αθ.) 21.15.31, Αλέξανδρος Μορτζάκης (Ολυμπιάς Πατρών) 21.59.63, Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάς Πατρών) 22.42.50 
 
Ύψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτ.) 2.16μ, Βασίλης Κωνσταντίνου (ΟΣΦΠ) 2.16μ, Αντώνης Μέρλος (Ελληνικός ΑΣ Ερμής) 2.16μ
 
Επι κοντώ: Θεόδωρος Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος ΓΣ) 5.30μ, Κώστας Γκούτης (ΑΟ Φιλοθέης) 5.20μ, Σωτήρης Χύτας (ΑΕ Μεσογείων Αμ.) 5.10μ

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) 8.26μ, Νίκος Καψής (ΑΕΚ) 7.44μ, Θανάσης Παπαδόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 7.29μ

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) 16.30μ, Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων 16.16μ, Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων Αμ.) 16.08μ
 
Σφαιροβολία: Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) 19.20μ, Οδυσσέρας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) 19.19μ, Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξ. Μακ.) 18.21μ
Έπταθλο: Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) 5.232β, Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.) 4.992β, Γιώργος Στεφανής (ΓΕ Νάουσας) 4.804β
 
4χ400μ: Ολυμπιακός ΣΦΠ 3.22.09, ΟΦΗ 3.23.03, ΓΣ Βέλος Π.Φ 3.24.92
 
Τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός ΣΦΠ 59, ΓΣ Κηφισιάς 32, Πανιώνιος ΓΣΣ 22, Κερκυραϊκός ΓΣ 21, ΣΚΑ Δράμας 19, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ. 19.
 

Γυναίκες
60μ (τελικές σειρές): Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) 7.47, Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακ.) 7.51, Κατερίνα Σαρρή (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 7.55
 
200μ: Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) 24.13, Μαρία Γάτου (ΑΕΣ Κάμειρος) 24.42, Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) 24.70

400μ: Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) 54.71, Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) 55.87, Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ) 56.31

800μ: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) 2.06.69, Έλλη Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών) 2.07.23 (Π.Ρ. Κ20), Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας) 2.13.29

1.500μ: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) 4.25.44, Κατερίνα Δόβρου (ΓΣ Γλυφάδας) 4.33.35, Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιώνιος ΓΣΣ) 4.38.15

3.000μ: Αναστασία Καρακατσάνη (ΠΓΣ) 9.24.48, Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) 9.45.67, Κατερίνα Δόβρου (ΓΣ Γλυφάδας) 10.00.75

60μ εμπόδια (σειρές): Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) 8.16, Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακ.) 8.38, Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) 8.90

3.000μ βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξ. Μακεδονίας) 12.28.22, Ευσταθία Κουρκουτσάκη (Ιλισσός Αθ.) 13.32.32, Σοφία Αλικανιώτη (Ιλισσός Αθ.) 13.35.03
 
Μήκος: Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) 6.10μ, Ελένη Κουτσαλιάρη (Πυγμή Ευόσμου) 6.05μ, Αντριάνα Γκόγκα (Πυγμή Ευόσμου) 5.88μ

Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) 13.53μ, Κριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 12.93μ, Νεφέλη Παναγιωτοπούλου (ΓΔΣ Κηφισιάς) 12.45μ
 
Ύψος: Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) 1.84μ, Αθηνά Ρέτζιου (ΓΣ Κηφισιάς) 1.82μ, Κατερίνα Κυριακοπούλου (Παναχαϊκή ΓΕ) 1.80μ

Επί κοντώ: Ελένη Κλαούντια Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) 4.60μ, Κατερίνα Βαγενά (ΓΣ Κηφισιάς) 4.14μ, Αναστασία Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων Αμ.) 4.07μ

Σφαιροβολία: Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.) 14.80μ, Χρυσή Μωυσίδου (ΟΣΦΠ) 14.32μ, Μαρίκα Μαγκούλια (Έν. Καζώνης-Κάλυμνος) 14.05μ
 
Πένταθλο: Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) 4.981β, Νικολέτα Λογδανίδου (ΓΕ Νάουσας) 3.506β, Ιωάννα Τσάβα (ΣΕΔΑΣ Περάματος) 3.152β
 
4χ400μ: ΓΣ Γλυφάδας 3.56.75, ΓΣ Νεάπολη Χαλκίδας 4.07.67, ΓΣ Άθλος Κερατσινίου 4.07.96

Τελική βαθμολογία: ΓΣ Κηφισιάς 67,5, ΓΣ Γλυφάδας 43, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ. 27, Πανελλήνιος ΓΣ 20, Πανιώνιος ΓΣΣ 19,5, ΓΣ Ελ. Βενιζέλος 18.
 

Το πρόγραμμα:

Το τελικό πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ με βάση το νέο πρωτόκολλο, το οποίο περιορίζει ακόμη περισσότερο την ταυτόχρονη παρουσία αθλητών, προπονητών, κριτών κ.α. στην εγκατάσταση.

Συνοπτικά:

Παρασκευή 12/2
13.10 Σφαιροβολία Α Τελικός
13.15 Ύψος Γ Τελικός
15.00 Τριπλούν Α Τελικός
15.05 60μ Α 1η τελική σειρά
15.15 60μ Γ 1η τελική σειρά
15.30 400μ Α 1η τελική σειρά
15.40 400μ Γ 1η τελική σειρά
17.05 Επί κοντώ Α Τελικός
17.15 60μ Α 2η τελική σειρά
17.30 60μ Γ 2η τελική σειρά
17.40 Τριπλούν Γ Τελικός
17.45 1.500μ Α Τελικός
18.00 1.500μ Γ 2η τελική σειρά
18.15 400μ Α 2η τελική σειρά
18.30 400μ Γ 2η τελική σειρά
18.40 3.000μ βάδην Γ τελικός
19.05 5.000μ βάδην Α Τελικός

Σάββατο 13/2
15.00 Ύψος Α Τελικός
15.10 Μήκος Γ Τελικός
15.15 Σφαιροβολία Γ Τελικός
15.30 200μ Α 1η τελική σειρά
15.45 200μ Γ 1η τελική σειρά
17.05 Επί κοντώ Γ Τελικός
17.10 3.000μ Α Τελικός
17.30 3.000μ Γ Τελικός
17.50 Μήκος Α Τελικός
17.55 800μ Α Τελικός
18.05 800μ Γ Τελικός
18.20 200μ Α 2η τελική σειρά
18.30 200μ Γ 2η τελική σειρά
18.40 60μ εμπόδια Α Τελικός
18.55 60μ εμπόδια Γ Τελικός

Σύνθετα αγωνίσματα

Έπταθλο ανδρών
12/2: 09.30 60μ, 10.00 μήκος, 10.45 σφαιροβολία, 11.30 ύψος.
13/2: 12.00 60μ εμπόδια, 12.40 επί κοντώ, 14.40 1.000μ.

Πένταθλο γυναικών
12/2: 10.15 60μ εμπόδια, 10.00 ύψος, 12.15 σφαιροβολία, 13.00 μήκος, 13.00 800μ.

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play