Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τη θέση της για τις αποφάσεις του Γερμανού διαιτητή Τσβάιερ σε κρίσιμες φάσεις του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της απόλυτα δικαιωμένο.
Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της Ένωσης, το πρωί της Δευτέρας υπεβλήθη θεσμική διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, με κοινοποίηση στον υπεύθυνο VAR, Πάολο Βαλέρι, και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση.
«Η συμπεριφορά του διαιτητή στην πλειοψηφία του αγώνα ήταν προκλητική σε βάρος της ΑΕΚ, με αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες προς την ομάδα μας και έλλειψη αντίστοιχων σε περιπτώσεις του ΠΑΟΚ». Από την ανάλυση του Λανουά προκύπτει ότι κακώς δεν δόθηκε πέναλτι στη φάση του χτυπήματος του Βιετέσκα στον Πιερό, καθώς και ότι έπρεπε να δοθεί αποβολή στον Ότο.
Η ΑΕΚ αιτείται από την ΚΕΔ να της παραχωρηθεί πρόσβαση στο ηχητικό υλικό των διαλόγων του VAR και ζητά να εξεταστεί πειθαρχικά ο Τσβάιερ για τις αποφάσεις του. «Η ΚΕΔ δεν μπορεί να ορίσει ξανά τον συγκεκριμένο διαιτητή σε αγώνα της για το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ