ΑΕΚ: Οι τοποθετήσεις Γ. Κοσμά στη συνεδρίαση της Super League


Η ΠΑΕ ΑΕK δημοσιοποίησε τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, Γιώργου Κοσμά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι «κιτρινόμαυροι», ο εκπρόσωπός τους τοποθετήθηκε σε όλα υποστήριξε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης του προϊόντος, ενώ έκανε συγκεκριμένες αναφορές στη διαιτησία των αγώναν ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΟΦΗ ΑΕΚ. Επίσης, αναφέρθηκε στις διαδικασίες για τον ορισμό νέου αρχιδιαιτητή και μίλησε για καθυστερήσεις, παρατυπίες, σκάνδαλα. 

propoli

Σχετικά με την αναβολή προηγούμενης συνεδρίας, ο Κοσμάς είπε:
«Να θυμίσω πως η συνεδρίαση που αναβλήθηκε είχε συγκληθεί με θέμα την αποπομπή του Μπένετ επειδή είχε παραβεί την συμφωνία των τεσσάρων ομάδων κι επειδή η ΑΕΚ πρώτη βγήκε και είπε ‘προς Θεού όχι Έλληνας διαιτητής στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ’. Και το αιτιολογήσαμε με το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία κυρίων για ξένους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Διαφωνήσαμε με τον ορισμό Έλληνα και γι΄αυτό ήρθε σε αυτή τη θέση ο Μπένετ. Η ΑΕΚ τηρεί λοιπόν τον λόγο της και τις συμφωνίες της. Η ΑΕΚ αντελήφθη πως ορίστηκε η συνεδρίαση της επιτροπής για αντικατάσταση του κ. Μπένετ, οπότε από την στιγμή που παραιτήθηκε ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως κι εσείς πως ότι ανεβλήθη».

Για το θέμα της αναβάθμισης του πρωταθλήματος, τόνισε: «Επειδή κ. πρόεδρε μιλήσατε για υποβάθμιση του προϊόντος. Θα έπρεπε πρώτος εσείς ως πρόεδρος του συνεταιρισμού να προστατέψετε το προιόν κι όχι να το απαξιώνετε με δηλώσεις κι ανακοινώσεις. Αν ήταν τόσο διεφθαρμένο το προϊόν, δεν θα ήσασταν πρώτος με διαφορά. Και η ΑΕΚ δεν θα έχανε κρίσιμους βαθμούς με Πανσερραϊκό, ΌΦΗ. Αυτή την κουβέντα για την διαιτησία μπορούμε να την κάνουμε ώρες και να διαφωνούμε. Κι εμείς ζητάμε αποβολή και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είπαμε τίποτα, δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Αλλά επειδή επικαλεστήκατε και το VAR και είπατε ότι αλλάζουν τις γραμμές και είπατε για πρώτη φορά για παραδοχή της ΚΕΔ. Μιλάμε για ένα δημοσίευμα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε πως ο σκόρερ θα ήταν εκτεθειμένος αν έμπαιναν σωστά οι γραμμές».
Όσο για τις «αιχμές» περί διαιτησίας, ο Κοσμάς είπε: «Μιλήσατε κ. πρόεδρε επίσης για ένα γήπεδο που έβραζε χθες, στο Ηράκλειο. Συνθήματα κατά της διαιτησίας ακούμε και στο δικό μας γήπεδο. Στο τέλος ο ΟΦΗ έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή. Εσείς κάνετε φασαρία πριν καν γίνουν τα παιχνίδια. Το κάνατε και με τον Πορτογάλο διαιτητή πριν το μεταξύ μας ματς. Έγινε τίποτα με την διαιτησία εναντίον σας; Δεν έγινε. Αντίθετα, εμείς έχουμε παράπονα. Ήταν μια προσπάθεια να επηρεαστεί ο διαιτητής, αλλά εμείς δεν αντιδράσαμε, δεν δημιουργήσαμε θέμα, δεν θέλουμε την τοξικότητα. Δεν μπορούμε να λέμε να αναδείξουμε το ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή να το υπονομεύουμε. Εμείς χάνουμε, δίνουμε τα χέρια και φεύγουμε».

Δείτε επίσης: Παναθηναϊκός: Επιστρέφει ο Άντραζ Σπόραρ

Loading