ΑΕΚ: «Συνθήκες ισονομίας μέσω της φορολογίας τυχερών παιγνίων»

Την απόλυτη ικανοποίησή της με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση ομάδων από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παιγνίων, εξέφρασε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Η διοίκηση της Ένωσης, στη σχετική ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «απόφαση-ανάσα» τονίζοντας: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Ελ. Αυγενάκης, Χρ. Σταϊκούρας, Θ. Σκυλακάκης, Απ. Βεζυρόπουλος, καθώς και ο Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιάς, με την απόφαση – ανάσα, που ελήφθη δημιουργούν εκ νέου προϋποθέσεις για εξομάλυνση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ, στηρίζουν τον αθλητή, τους εργαζομένους εν γένει  στον αθλητισμό, καθώς και την παραγωγική διαδικασία, ενώ αμβλύνουν πλέον τις αποστάσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού, μεταξύ των ελληνικών και ξένων αθλητικών ομάδων, και δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας».

propoli

Στη σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρεται: 

«Η ΑΕΚ ΒC χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή χρηματοδότησης σε δικαιούχες αθλητικές ομάδες, από το νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων.

Σύμφωνα με την παρούσα το ποσό, που θα εισπράττουν οι αθλητικές ομάδες θα διατίθεται για την ανάπτυξη των φυτωρίων των αθλητικών ομάδων, για τη συντήρηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των εγκαταστάσεων και των υποδομών.

Πρόδηλο με τα ως άνω αναφερθέντα, ότι για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθεια, που καταβάλλεται στον ελληνικό αθλητισμό, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, πολλώ δε μάλλον σε περίοδο παρατεταμένης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η προ έτους ψήφιση της διάταξης για μείωση του φορολογικού συντελεστή, που ισχύει για τα ποσά, που καταβάλλονται σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Ελ. Αυγενάκης, Χρ. Σταϊκούρας, Θ. Σκυλακάκης, Απ. Βεζυρόπουλος, καθώς και ο Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιάς, με την απόφαση – ανάσα, που ελήφθη δημιουργούν εκ νέου προϋποθέσεις για εξομάλυνση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ, στηρίζουν τον αθλητή, τους εργαζομένους εν γένει  στον αθλητισμό, καθώς και την παραγωγική διαδικασία, ενώ αμβλύνουν πλέον τις αποστάσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού, μεταξύ των ελληνικών και ξένων αθλητικών ομάδων, και δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας.

Η ΑΕΚ BC αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των κανόνων στον αθλητισμό. Ο εξορθολογισμός, η διαφάνεια και ο (μακροχρόνιος) προγραμματισμός συνιστούν βασικούς πυλώνες σταθερότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινείται δυναμικά, έως ότου ιαθούν πλήρως οι παθογένειες του μπάσκετ. Η ΑΕΚ ΒC πρωταγωνιστεί σταθερά στην Ευρώπη, αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα. Ως η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας εδώ και χρόνια, που κατακτά κορυφές και διακρίσεις, και έχει φέρει στη χώρα τούς τελευταίους διεθνείς τίτλους (ευρωπαϊκό & παγκόσμιο), θα συνεχίσει να διεκδικεί τα υψηλά, και να επενδύει/χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων σε γήπεδα και δράσεις με αθλητική, ιστορική, πολιτιστική και ανθρώπινη υπεραξία, όπως η διοργάνωση στο ΟΑΚΑ λαμπερών αγωνιστικών εκδηλώσεων (F4 BCL 2018 & F8 BCL 2020), που προβάλλουν διεθνώς την Ελλάδα μας, όπως η παραγωγή-δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας («1968»), η οποία κάνει το γύρο του κόσμου με τεράστια απήχηση στην ομογένεια και παντού.

Αυτοσκοπός της ΑΕΚ BC παραμένει η ενσυναίσθηση και η «εν συνόλω» ανάπτυξη του αθλήματος. Προς τούτο θα συνεχίσει να συνεισφέρει με συλλογικές πρωτοβουλίες, όπως συνέβη και στην περίπτωση της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη Basket League, αλλά ταυτοχρόνως να στεριώνει και να πυργώνει τα όνειρα και τις προσδοκίες των φλογισμένων οπαδών του ενδόξου Σωματείου μας, και ν’ αφομοιώνει τα κελεύσματα των καιρών.

Έχουμε το απόλυτο καθήκον να διαφυλάττουμε αενάως την ενότητα στο χώρο μας, δημιουργώντας θύλακες μνήμης και αντίστασης, και οι παρεμβάσεις της Πολιτείας αυτές τις κρίσιμες ώρες αποδεικνύονται καταλυτικές και σωτήριες, προκειμένου για την επίτευξη του στόχου».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading