Αφιέρωμα του BBC στον Αντετοκούνμπο: «Η δημιουργία του Greek Freak, που γίνεται είδωλο»

Αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ετοίμασε σήμερα το BBC στην γνωστή του ενότητα «Black History Month».

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της μαύρης ιστορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας την προσφορά των ανθρώπων από την Αφρική και την Καραϊβική.

Το BBC αφού κάνει αναφορά στην ζωή, την οικογένεια, την καριέρα, τις διακρίσεις και τους τίτλους που έχε κερδίσει, σημειώνει ότι είναι «ένας πρωταθλητής, ακτιβιστής και ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, ο “The Greek Freak” είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

Το BBC κλείνοντας θυμίζει ότι συμμετείχε τον Ιούνιο του 2020 στην πορεία του Black Lives Matter στο Μιλγουόκι «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και γι ‘αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό θα  κάνω πορεία μαζί σας», ενώ υπογραμμίζει ότι «το 2019, εκτός σεζόν, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο Greek Freak γίνεται σιγά σιγά είδωλο».

Δείτε επίσης: Αυγενάκης: «Γίνεται συζήτηση για αύξηση του αριθμού των θεατών στις κερκίδες»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr