Αίτημα Ολυμπιονικών για διορισμό στο Δημόσιο: Τι ισχύει μέχρι τώρα

Αίτημα Ολυμπιονικών για διορισμό στο Δημόσιο: Τι ισχύει μέχρι τώρα

Δείτε το αίτημα των Ολυμπιονικών για διορισμό στον Δημόσιο τομέα και τις αντιδράσεις που προκύπτουν. Επίσημα εκφράστηκε μέσα στη Βουλή, το αίτημα των Ολυμπιονικών για διορισμό στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης τους. Πρώτα το ζήτησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, λέγοντας: Εμείς, ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κάναμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας κάθε προσπάθεια να επιβραβεύσουμε την Team Hellas για τις επιτυχίες της και παράλληλα ζητάμε από την Πολιτεία να διευρυνθούν οι διατάξεις του νόμου, ώστε οι αθλητές που διακρίθηκαν από 1η έως 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες να λαμβάνουν θέσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία εκπροσωπώντας τους αθλητές, είπε από το βήμα της Βουλής: Είναι σοβαρή η ανάγκη ότι αυτοί που έφτασαν μία ανάσα από το βάθρο δεν θα είναι μόνοι. Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι η πορεία μας στο αθλητισμό είναι μοναχική και όλοι οι αθλητές που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο έχουν την ανάγκη επιβράβευσης και αποκατάστασης.

Μέχρι τώρα, δικαίωμα για διορισμό στο Δημόσιο μέσω των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν οι αθλητές που κατέκτησαν ένα μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλεόν, υπάρχουν αυξανόμενες φωνές που ζητούν το μέτρο να επεκταθεί και σε όσους έχουν φτάσει έως την 8η θέση.

Εάν τελικά νομοθετηθούν τα προνόμια για τους αθλητές από την 4η έως την 8η θέση, θα επηρεαστούν αθλήτριες όπως η Δώρα Γκουντούρα και η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Σε σχέση με άλλες χώρες, η Ισπανία πρόσφατα συμφώνησε για την επαγγελματική αποκατάσταση των Ολυμπιονικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Loading

Play