Ακυρώθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς (pic & vid)

Βγήκε η απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας

Μπορεί αρχικά το Δικαστήριο να δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ έχει ανατρέψει την απόφαση που εξέδωσε, κι έτσι ακυρώθηκε η βίζα του Σέρβου αθλητή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί από τη χώρα και δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open. Έτσι λοιπόν, το «σίριαλ» που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό του, αναμένεται να τελειώσει.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της χώρας ανέφερε:

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Djokovic, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος».

Στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας ειδικά αν έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

«Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Djokovic. Η κυβέρνηση Μόρισον, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19» υπογράμμισε.

Η νομική ομάδα του Djokovic δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει.

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, τότε θα φύγει από τη χώρα, αλλά όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ αν όντως αμφισβητηθεί η απόφαση, τότε θα περιμένει να βγει ένα πολύ γρήγορο αποτέλεσμα αφού η διοργάνωση αρχίζει σε τρεις μέρες.

Σύμφωνα με την «The Age» η οποία επικαλείται πηγή από το περιβάλλον του, οι δικηγόροι του Σέρβου σούπερ σταρ θα κάνουν ένσταση.

Δείτε επίσης: «Λευκή» ισοπαλία και ανοικτοί λογαριασμοί για το «Emirates»