Να εξαφανίσει την προοπτική επανεμφάνισης του σχεδίου της ευρωπαϊκής Super League (ESL), θέλει ο πρόεδρος της ECA και της Παρί Σεν Ζερμέν Αλ Κελαϊφί.
Η Ρεάλ μαζί με τη Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους, δεν δείχνουν διατεθειμένες μέχρι σήμερα, να εγκαταλείψουν την ιδέα της ESL, αλλά η UEFA και οι σύμμαχοί της εξακολουθούν να αντιστέκονται σθεναρά.
Η συμφωνία μάρκετινγκ και τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο μεταξύ 2024 και 2027 που στοχεύει να βοηθήσει στην προώθηση του Champions League, φαίνεται να λειτουργεί σαν το αντίπαλο δέος, στα υψηλά χρηματικά κίνητρα της ESL.
«Αυτή είναι μια νέα αυγή. Μια τεράστια αλλαγή στη δυναμική των συλλόγων», διαβεβαίωσε ο Αλ Κελαϊφί. «Πρόκειται για μία υπέρβαση ώστε το Champions League να συνεχίσει να είναι η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο σε επίπεδο συλλόγων», πρόσθεσε.
Η UEFA όρισε πρόσφατα την TEAM Marketing and Relevent Sports Group ως συνεργάτες πωλήσεων και μάρκετινγκ γι αυτήν την τριετία.
Η πρώτη θα ασχοληθεί με τα παγκόσμια δικαιώματα, η δεύτερη, από αυτά που αφορούν το Champions League στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τη νέα αυτή συμφωνία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Times», οι σύλλογοι που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αυξήσουν τα έσοδά τους έως και 40%.
Μία προοπτική ικανή να κατευνάσει τους «επαναστάτες» συλλόγους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.
Δείτε επίσης: Με νεαρές παίκτριες και την… Ελληνίδα Ιωάννου η εθνική στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού
- Αθήνα: Επικίνδυνη πόλη για τις γυναίκες με 99 υποθέσεις βιασμού σε ένα χρόνο
- Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση να αποφύγει μεθοδεύσεις συγκάλυψης τύπου Τριαντόπουλου
- Αποκλεισμός του Τσιτσιπά από τον Μουσέτι: Μπλακ άουτ με σκορ 0-2
- Μια μοναδική εμπειρία όπερας για τα μικρά παιδιά με τον Ριγολέττο
- Υποπλινιακές εκρήξεις, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί βραχυπρόθεσμα στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης και μικρότερες εκρήξεις τύπου Καμένης το πιθανότερο, σύμφωνα με τον καθ. Παπαζάχο- Επιστημονική Ημερίδα στο ΑΠΘ