Ο Τζέιμς Ράτκλιφ προκάλεσε αναταραχή στα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλώνοντας ότι οι παίκτες δεν είναι αρκετά καλοί για την ομάδα και ταυτόχρονα πληρώνονται υπερβολικά. Ο Αγγλος μεγιστάνας, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία του Μάντσεστερ με τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων και τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου, μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC με απαξιωτικό τρόπο για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ:
«Έχουμε πάρει παίκτες που δεν είναι αρκετά καλοί για την ομάδα και πληρώνονται παραπάνω από ότι πραγματικά αξίζουν. Έγιναν μεγάλα λάθη στις μεταγραφές τα τελευταία χρόνια. Δώσαμε εκατοντάδες εκατομμύρια για παίκτες που δεν άξιζαν να φορέσουν τη φανέλα της ομάδας.»
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη ενόχληση των παικτών, αλλά ο Ράτκλιφ έχει αποφασίσει οριστικά να προχωρήσει σε περικοπές και στις αποδοχές τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun» πρόκειται να εφαρμόσει την πολιτική της Τσέλσι, η οποία έχει μειώσει τις εβδομαδιαίες αποδοχές των παικτών της και έχει εφαρμόσει ένα σύστημα μπόνους ανάλογα με τις συμμετοχές και την προσφορά τους στην ομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ