Ανακοινώθηκαν αυστηρότερα πρωτόκολλα COVID-19

Το NBA ανακοίνωσε αυστηρότερα πρωτόκολλα COVID-19 την Τρίτη (12/1), μετά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και τις πολλές αναβολές αγώνων. 

propoli

Το NBA απαιτεί, πλέον, απ` όλους τους παίκτες να παραμένουν εντός της οικίας όταν η ομάδα τους δίνει αναμετρήσεις στο «σπίτι» της, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο οι αλληλεπιδράσεις θα περιορίζονται στα μέλη της οικογένειας και σε προσωπικό που εργάζεται στο σπίτι τους. Όταν αγωνίζονται εκτός έδρας, οι παίκτες δεν θα επιτρέπεται να απομακρύνονται από το ξενοδοχείο της αποστολής, εκτός εάν πρόκειται για ομαδική δραστηριότητα ή έκτακτη ανάγκη.

Η δραστηριότητα στα κλειστά γήπεδα θα είναι επίσης πολύ περιορισμένη. Οι ομαδικές συναντήσεις θα περιορίζονται στα 10 λεπτά και όλο το προσωπικό που παρευρίσκεται υποχρεούται να φορά μάσκες. Όλες οι συνεδρίες θεραπείας θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε μεγάλο ανοιχτό χώρο με αποστάσεις. Απαγορεύεται επίσης στους παίκτες να φτάνουν στην αρένα την ημέρα του αγώνα νωρίτερα από τρεις ώρες πριν από το τζάμπολ. 

Επιπλέον, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να φορούν μάσκες στον πάγκο ανά πάσα στιγμή, ενώ όταν γίνονται αλλαγή θα επιτρέπεται να πάνε σε μια περιοχή τουλάχιστον 12 πόδια μακριά από τον πάγκο. Αφού «κρυώσει», o παίκτης θα επιστρέφει στον πάγκο, φορώντας μάσκα.

Στις πτήσεις των αποστολών των ομάδων, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο καθισμάτων το οποίο θα ταιριάζει με τη σειρά που κάθονται οι παίκτες στον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον, κάθε μέλος του προσωπικού που θα επισκέπτεται την κατοικία ενός παίκτη θα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ COVID-19 δύο φορές την εβδομάδα.

Οι παίκτες ή το προσωπικό που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό ή θεωρούνται επαφή υψηλού κινδύνου μπορεί να κληθούν να υποβάλλονται σε τεστ έως και πέντε διαδοχικές ημέρες, με δύο τεστ την ημέρα.
 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading