Αγγλία: Tα πριμ του Euro στο εθνικό σύστημα Υγείας (NHS)

Τα «Τρία Λιοντάρια» θα δωρίσουν τα πριμ από το Euro 2020 στους πρωταγωνιστές του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας.

Παρά την ανυπομονησία τους για τον σπουδαίο τελικό της Κυριακής απέναντι στην Ιταλία οι παίκτες πήραν αυτή την απόφαση. Πιθανή νίκη στον αγώνα θα φτάσει τα έσοδα για την αγγλική ομοσπονδία (FA) σε συνολικά στα 24 εκατομμύρια λίρες ή, διαφορετικά 28 εκατομμύρια ευρώ. 

Το 40% αυτών, περίπου 11.2 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει θεωρητικά να μοιραστεί μεταξύ των 26 μελών της Εθνικής Ομάδας, αλλά η πρόθεση των παικτών του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είναι να δωρίσουν το μερίδιό τους στο NHS.

Περαιτέρω συνομιλίες γι’ αυτό το ενδεχόμενο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά το τουρνουά, ωστόσο, η πρόθεση είναι να υποστηρίξουν την υπηρεσία υγείας, ενισχύοντας τη σχέση που δημιουργήθηκε από την εκστρατεία #PlayersTogether που ξεκίνησε τον Μάιο από τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον.

Η απόφαση αυτή είχε εμφανιστεί ακόμη και πριν από το Euro 2020, με ανακοίνωση των παικτών: «Μετά από θετικές συζητήσεις με την FA, η Εθνική ομάδα της Αγγλίας επιβεβαιώνει με ικανοποίηση ότι μια σημαντική δωρεά κερδών από διεθνείς αγώνες θα δοθεί στο NHS Charities Together, μέσω της πρωτοβουλίας #PlayersTogether.»

Δείτε επίσης: Αλαλούμ με την παρουσία 1.000 Ιταλών φιλάθλων στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του EURO 2020

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com