Ανησυχία και αναμονή Νούνο για τους διεθνείς

Ο Πορτογάλος προπονητής της Γουλβς Νούνο Εσπίριτο Σάντο ανησυχεί ότι οι εξετάσεις παικτών για κορονοϊό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακύρωση αγώνων.
 Πέντε Πορτογάλοι διεθνείς της Γουλβς έπρεπε να εξεταστούν , όταν έγινε γνωστό ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό : Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο. Ρούμπεν Νέβες, Ζοάο Μουτίνιο και Ντανιέλ Ποντένσε, εξετάστηκαν αρνητικά στην Πορτογαλία, αποφεύγοντας έτσι την απομόνωση 14 ημερών.
 Αλλά έπρεπε να εξεταστούν ξανά κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο Molineux, με τη Γουλβς να έχει τη μικρότερη ομάδα στην Premier League και 10 Πορτογάλους διεθνείς σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.
 «Καθώς τα πράγματα προχωρούν, ίσως τα πρωτόκολλα πρέπει να αναθεωρηθούν για να αποφευχθεί κάποια ομάδα να λέει ότι δεν πηγαίνει να παίξει», δήλωσε ο Πορτογάλος. «Με την αύξηση του ποσοστού μόλυνσης σε όλο τον κόσμο αυτό το πράγμα θα συμβεί».
 Ο Νούνο περιμένει με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς προετοιμάζεται για την επιστροφή της Γουλβς στη δράση της Premier League, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λιντς τη Δευτέρα.
 «Το πρωί της Κυριακής έχουμε τα τελικά αποτελέσματα», είπε. «Έχουμε ένα νέο σύστημα για να μην κάνουμε λάθη όταν οι παίκτες επιστρέφουν από τις εθνικές τους ομάδες. Οι εξετάσεις έγιναν την Παρασκευή το πρωί και ας περιμένουμε τα αποτελέσματα. Προς το παρόν όλοι είναι υγιείς. Αλλά στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας υπήρχαν κρούσματα. Ανησυχούσαμε για όλους τους εμπλεκόμενους με τις εθνικές τους ομάδες επειδή όλοι έχουν αλλάξει περιβάλλοντα. Όταν βγαίνεις από το φυσικό σου περιβάλλον μερικές φορές κάνεις λάθη, οπότε ανησυχούσαμε για το αν μολυνθούν οι παίκτες. Εάν με ρωτήσετε τι πρέπει να κάνουμε στη μέση μιας πανδημίας, σίγουρα η απάντησή μου θα ήταν ότι νομίζω ότι το πρόγραμμα δεν ήταν καλά προετοιμασμένο. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Είναι η πιο δύσκολη σεζόν που είχαμε.»

Α. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr