Αντόνιο: «Αυτό που έκανε ο Ζούμα στις γάτες είναι χειρότερο από το ρατσισμό;»

Την λογική όλων εκείνων που ζητούσαν την απομάκρυνση του συμπαίκτη του, Κουρτ Ζουμά ζήτησε ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ, Μιχαήλ Γκρέγκορι Αντόνιο.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα, η RSPCA έχει πάρει τις γάτες του Ζουμά υπό τη φροντίδα της, οι χορηγοί της Γουέστ Χαμ, Vitality και η Experience Kissimmee ανέστειλαν τη συνεργασία τους με τον σύλλογο για τον χειρισμό του θέματος και η Adidas διέκοψε τη χορηγία της στον Γάλλο.

Ο Μιχαήλ Αντόνιο, διεθνής με την εθνική ομάδα της Τζαμάικα, είπε ότι δεν συγχωρεί τις ενέργειες του συμπαίκτη του,  αλλά αναρωτήθηκε γιατί όσοι έδειξαν ρατσιστικές συμπεριφορές έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσουν την καριέρα τους αφού εκτίσουν τον αποκλεισμό, ενώ ο Ζουμά θα έπρεπε να χάσει τη δουλειά του.

«Έχω μια ερώτηση για σένα. Πιστεύεις ότι αυτό που έκανε είναι χειρότερο από τον ρατσισμό; Δεν συγχωρώ κάτι που έχει κάνει, δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που έχει κάνει», ρώτησε ο Αντόνιο , δημοσιογράφο του Sky Sports.

«Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάστηκαν, πιάστηκαν για ρατσισμό και έπαιξαν ποδόσφαιρο μετά. Τους τιμωρούσαν οκτώ αγώνες ή κάτι τέτοιο, αλλά οι άνθρωποι τώρα ζητούν να τον διώξει η ομάδα. Απλά πρέπει να κάνω αυτή την ερώτηση σε όλους εκεί έξω: Είναι αυτό που έχει κάνει χειρότερο από αυτό που έχουν κάνει οι άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για ρατσισμό;»

 Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Λουίς Σουάρες, αποκλείστηκε για οκτώ αγώνες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 λιρών  για ρατσιστική κακοποίηση σε βάρος του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά.

Η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε χθες ότι στον Ζούμα επιβλήθηκε πρόστιμο με το «μέγιστο δυνατό ποσό», με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το πρόστιμο ήταν μισθός δύο εβδομάδων, σχεδόν 300.000 ευρώ.  

Ο 27χρονος, που ζήτησε συγγνώμη, αποδέχτηκε το πρόστιμο που θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την προστασία των ζώων.

Πάνω από 272.000 άτομα έχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση για να του ασκηθεί δίωξη.

Δείτε επίσης: Με νεαρές παίκτριες και την… Ελληνίδα Ιωάννου η εθνική στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού