Αποχώρηση της Εμα ΜακΚίον από την ενεργό δράση

Αποχώρηση της Εμα ΜακΚίον από την ενεργό δράση

Η Αυστραλή κολυμβήτρια, Εμα ΜακΚίον, η οποία ήταν από τις πρωταγωνίστριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021 και κατέκτησε μετάλλιο και στην κορυφαία διοργάνωση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα (25/11) ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

«Σήμερα αποσύρομαι επίσημα από τους αγώνες», ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Instagram η 30χρονη Αυστραλή, η οποία κατέκτησε συνολικά έξι χρυσά, τρία αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, του Τόκιο (2021) και των Παρισίων (2024).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το 2021 λόγω της πανδημίας Covid-19, η ΜακΚίον έγινε η -μόλις- δεύτερη γυναίκα που κατέκτησε επτά μετάλλια (4 χρυσά και 3 χάλκινα) σε μία διοργάνωση, σχεδόν 70 χρόνια μετά από την Σοβιετική αθλήτρια, Μαρίγια Γκοροσκόφσκαγια (2 χρυσά, 5 αργυρά) στο Ελσίνκι το 1952. Επίσης, η ΜακΚίον κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία μικτή 4Χ100 στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

«Πριν από το Παρίσι, ήξερα ότι αυτοί θα ήταν οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες και οι μήνες που ακολούθησαν μου έδωσαν χρόνο να σκεφθώ το ταξίδι μου και τι ήθελα για το μέλλον μου στην κολύμβηση», δήλωσε χαρακτηριστικά η κορυφαία κολυμβήτρια.

Η καριέρα της αρχικά φαινόταν να έχει αρνητικό ξεκίνημα το 2012, όταν δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όμως στη συνέχεια έγινε η πιο πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης της χώρας της. «Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου, που έδωσα τα πάντα για την καριέρα μου στην κολύμβηση, σωματικά και ψυχικά», σχολίασε η ΜακΚίον.

Γεννημένη στη Νέα Νότια Ουαλία, η ΜακΚίον ακολούθησε τα βήματα των γονιών της, που ήταν αμφότεροι κολυμβητές υψηλού επιπέδου. Ο πατέρας της, Ρον, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1980 και το 1984, ενώ η μητέρα της, Σούζι, εκπροσώπησε την Αυστραλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Επίσης, ο αδελφός της, Ντέιβιντ, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016, ενώ η Εμα και ο Ντέιβιντ ήταν τα πρώτα αδέλφια που συμμετείχαν στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 56 χρόνια.

«Ήταν και θα συνεχίσει να είναι πρότυπο για νεότερους αθλητές», δήλωσε ο Ρόχαν Τέϊλορ, προπονητής της αυστραλιανής ομάδας κολύμβησης. Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή την επαίνεσε για τη σταθερή «θέση ενός προτύπου αριστείας». «Τα πρότυπα που έθεσε μέσα και έξω από το νερό ήταν απαράμιλλα και πάντα της άρεσε το άθλημα. Δεν θα εξαφανισθεί από την κολύμβηση», δήλωσε ο επικεφαλής της Swimming Australia, Ρομπ Γουντχάουζ, ο οποίος τυγχάνει να είναι και θείος της κολυμβήτριας.

Loading

Play