Απογοητευση η παρουσία του Καζακστάν στο Τόκιο για τον Πρόεδρο της Χώρας

Απογοητευμένος από την παρουσία της Ολυμπιακής αποστολής της χώρας του στους Αγώνες του Τόκιο, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ

Με μία ανάρτησή του στο twitter, ο ηγέτης της ασιατικής χώρας συνεχάρη μεν τους αθλητές που κατέκτησαν 8 χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς, τόνισε όμως ότι «το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του αθλητισμού του Καζακστάν και τα σημαντικά κονδύλια που επενδύει το κράτος στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

propoli

Ο κ. Τοκάγεφ πρόσθεσε πως «πρέπει να πάρουμε τα σωστά μαθήματα από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ούτως ώστε στους επόμενους Αγώνες στο Παρίσι, να επιδείξουμε αποτελέσματα που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών μας».

Με 8 χάλκινα μετάλλια σε 5 διαφορετικά αθλήματα (πυγμαχία, τζούντο, καράτε, άρση βαρών και πάλη), το Καζακστάν κατετάγη 83ο στον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών του Τόκιο.

Ο απολογισμός ήταν σαφώς χαμηλότερος σε σχέση με το 2016, στο Ρίο, όταν η ασιατική χώρα είχε κατακτήσει 3 χρυσά, πέντε ασημένια και 10 χάλκινα μετάλλια.

Loading