Απορρίφθηκε η ένσταση του Κολοσσού

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε την ένσταση που υπέβαλλε ο Κολοσσός Ρόδου ζητώντας την επανάληψη των τελευταίων 6,1΄΄ της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 8η αγωνιστικής. Στις 19 Δεκεμβρίου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε περάσει νικηφόρα από τη Ρόδο, με τελικό σκορ 84-85, αλλά οι Ροδίτες διαμαρτυρήθηκαν πως υπήρξε παράβαση που δεν καταλογίστηκε σε επαναφορά της μπάλας, όταν η μπάλα σκάει πρώτα εκτός γηπέδου και γι’ αυτό η κατοχή θα έπρεπε να αλλάξει. 

Η απόρριψη της ένστασης του Κολοσσού στηρίχτηκε στο γεγονός πως η ομάδα της Ρόδου δεν την είχε υποστηρίξει αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, με αναφορά στο φύλλο αγώνα και ως εκπρόθεσμη ο αθλητικός δικαστής τη θεωρεί «απαραδέκτως ασκηθείσα». 

Η σχετική απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: 

«ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΥΠΙΚΑ την από 21-12-2020 ένσταση που υπέβαλε η γηπεδούχος ομάδα του αγώνα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS K.A.E.)» – «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 Κ.Α.Ε.)», ο οποίος διεξήχθη στις 19-12-2020 στο Κ.Γ. Καλλιθέας Ρόδου, ως απαραδέκτως ασκηθείσα (μη προηγούμενη καταχώριση στο Φύλλο Αγώνα, όπως ορίζεται στο άρθρο 37 του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021)».

Ασπασία Βελονάκη

©Πηγή: amna.gr