(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / EUROKINISSI)

Αταμάν: «Τα έχω κερδίσει όλα σε συλλογικό επίπεδο, θέλω ένα τρόπαιο με Τουρκία»

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι επιθυμεί να επιτύχει με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και επέστρεψε στη χώρα του για να συμμετάσχει στα παιχνίδια προκριματικών του Eurobasket 2025, μετά από την περίοδο που προπονούσε τον Παναθηναϊκό.

«Έχω κερδίσει κάθε τρόπαιο στην Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο. Όταν ανέλαβα, με ρωτήσατε τι μου λείπει και είχα πει ένα τρόπαιο με την εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου, να κερδίσω έναν τίτλο με την Τουρκία. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και της εθνικής Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν.

propoli

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του συστήματος των «παραθύρων».

«Δυστυχώς οι παίκτες μας που βρίσκονται στο NBA δεν μπορούν να παίξουν σε αυτούς τους αγώνες. Αυτό το σύστημα πρέπει να αναθεωρηθεί. Εξαιτίας αυτού εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πέντε πολύ καλούς παίκτες μας, επειδή αγωνίζονται στο NBA. Ενώ η εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και η εθνική βόλεϊ γυναικών είναι τόσο επιτυχημένες, όλοι ρωτούν γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με την εθνική μπάσκετ ανδρών.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες σε αυτές τις επιτυχημένες ομάδες που αναφέραμε αγωνίζονται στην Ευρώπη και μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες των παραθύρων με την Τουρκία. Είναι διαφορετικά στο μπάσκετ, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους παίκτες σου στο NBA. Αυτό προκαλεί πρόβλημα σταθερότητας και δημιουργεί ζητήματα», δήλωσε.

Δείτε επίσης: Gov.gr: Διαθέσιμη ηλεκτρονικά από σήμερα η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο

Loading