Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα μίλησε για πρώτη φορά μετά την απότομη διακοπή της σεζόν του τον Φεβρουάριο λόγω θρόμβωσης, διαβεβαιώνοντας ότι «δουλεύει σκληρά» αλλά δεν μπορεί να προβλέψει ούτε να προγραμματίσει αν θα ενισχύσει την Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ αυτό το καλοκαίρι.
«Αισθάνομαι καλύτερα, είναι ωραίο να είμαι με την ομάδα, να δουλεύω ξανά σκληρά», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Αντόνιο στο περιθώριο του τελευταίου αγώνα της κανονικής περιόδου των Σπερς, που έληξε με νίκη (125-118) επί του Τορόντο. Ο 21χρονος Γουεμπανιάμα δεν έχει παίξει από το All-Star Game στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά το οποίο εντοπίστηκε φλεβική θρόμβωση στον δεξιό ώμο του. Έκτοτε δεν έχει μιλήσει, με τους Σπερς να μην παρέχουν περαιτέρω ενημερώσεις για την κατάστασή του.
«Μπορώ να δουλέψω σκληρά» στην αίθουσα με τα βάρη και στο γήπεδο, διαβεβαίωσε ο «Γουέμπι», που δεν επιτρέπεται ακόμα να συμμετάσχει σε προπονήσεις επαφής. «Αν και μερικές φορές εύχομαι να μπορούσα να κάνω περισσότερα, ακολουθούμε την ιατρική λογική. Εμπιστεύομαι τη διαδικασία, την ιατρική ομάδα (…) παίρνουμε το χρόνο μας, δεν είμαι ούτε μπροστά ούτε πίσω».
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κουβέντα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ αυτό το καλοκαίρι «δεν θα ήταν σχετικό», υπογράμμισε ο παίκτης, χωρίς να κλείσει εντελώς την πόρτα της συμμετοχής. «Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα (…) αλλά προφανώς η επιθυμία μου είναι να παίξω σε όλες τις διοργανώσεις με τη γαλλική ομάδα», διαβεβαίωσε.
Ο Γουεμπανιάμα, γνωστός για την αγάπη του στο διάβασμα και το σχέδιο, δεν «βαριέται» παρά την απουσία του από τα γήπεδα: «Από τη μια είναι θετικό γιατί μου επιτρέπει να σκέφτομαι, να προβάλλω τον εαυτό μου πολύ καλύτερα στην καριέρα μου, όπως θέλω να δουλέψω».
Αυτό το τεράστιο ταλέντο, που έγινε Νο 1 στο ντραφτ το 2023 και στη συνέχεια εξελέγη ρούκι της χρονιάς το 2024, συνέχισε την πρόοδό του αυτή τη σεζόν με αυξανόμενα στατιστικά (24,3 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3,8 τάπες ανά παιχνίδι) και μια επιλογή στο All-Star Game, πριν από το απότομο τέλος μετά από 46 αγώνες με τους Σπερς.
Ο Γουεμπανιάμα θυμήθηκε επίσης «καλές αναμνήσεις», όπως ο αγώνας των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη ή οι δύο αγώνες εναντίον της Ιντιάνα που μετεγκαταστάθηκε στο Παρίσι τον Ιανουάριο, όπου μπόρεσε να δει την οικογένειά του. «Οι συμπαίκτες μου έχουν δείξει σπουδαία πράγματα τους τελευταίους μήνες κι έχουν χτίσει για το μέλλον», σχολίασε ο «Γουέμπι», ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα είναι «έτοιμος» για την επόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου.
Το Σαν Αντόνιο ολοκλήρωσε την εφετινή σεζόν την Κυριακή στην 13η θέση στη Δύση με 34 νίκες και 48 ήττες, μένοντας εκτός πλέι οφ για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ