Αυγενάκης: «Δεν έχω καμία εμπλοκή στην Νέα Τούμπα»

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος ρωτήθηκε και για την Νέα Τούμπα και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ:

«Δεν έχω εμπλοκή σε αυτό το κομμάτι. Όσον αφορά το Καυτανζόγλειο, έχουμε καλέσει όλους τους εμπλεκομένους να εφαρμοστούν όλα σύμφωνα με το νόμο».

Και συνέχισε ως εξής:

«Σε ό,τι με αφορά, έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε διαθέσιμοι. Όσοι επικαλούνται συνωμοσίες ότι θέλουμε το… καλό κάποιου και το κακό… κάποιου άλλου, πλανώνται. Εγώ αναφέρομαι στον πρωθυπουργό της χώρας μας και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό. Δεν αναφέρομαι στον α’ ή στον β’ παράγοντα».

Για τη βοήθεια της Κυβέρνησης στις ΠΑΕ:

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να κάνουμε συντονισμένες ενέργειες και το αυστηρό πλαίσιο που υπάρχει να γίνει ακόμα πιο αυστηρό», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Για να συμπληρώσει:

«Η βία δεν είναι κάτι το στατικό. Ο αθλητισμός με τη βία είναι ξένα στοιχεία. Δε συμφωνώ με την έννοια οπαδική βία. Με αυτούς τους οπαδούς που εκπροσωπούν το υγιές κομμάτι του αθλητισμού είμαστε συνοδοιπόροι. Έχουμε θέμα με τους χούλιγκαν, τους τρομοκράτες, τις αγέλες που παρεισφρέουν στις συλλογικότητες των ομάδων και επηρεάζουν νέα παιδιά.

Είναι κρίμα να γενικεύουμε για όλους τους συνδέσμους. Ο νόμιμος σύνδεσμος με το νόμιμο παράρτημά του και τις δράσεις του, αυτούς τους θέλουμε. Υπάρχουν και οι “γιάφκες» που χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα μιας ομάδας και κάνουν “τυφλά” χτυπήματα».

Για την οπαδική βία:

«Η πολιτεία δεν άργησε καθόλου. Εμείς φέραμε τον Νόμο 4639 που έχει παράγει αποτελέσματα. Πρώτον, η χρήση του οπτικοακουστικού υλικού από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, πετύχαμε την επέκταση των τοπικών και χρονικών ορίων εφαρμογής των διατάξεων», σημείωσε.

Για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ΠΑΕ:

«Αυτοί που ενοχλούνται από τις αλήθειες είναι οι λίγοι. Οι πολλοί θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο, να χαρούν με τη νίκη, να στενοχωρηθούν με την ήττα, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που επωφελούνται ή καλλιεργούν αυτού του είδους τους… στρατούς.

Δε θέλω να οδηγήσω το δημόσιο διάλογο για την οπαδική βία στη μία ή στην άλλη ομάδα. Θα είναι σαν να πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια. Η βία δεν έχει χρώμα. Σίγουρα κάποιοι νιώθουν πιο κραταιοί έχοντας τέτοιες αγέλες δίπλα τους».

Για τις Λέσχες Φιλάθλων:

«Είναι άλλο ο σύλλογος και άλλο η λέσχη φιλάθλων με τα παραρτήματά της. Πρέπει να συνυπάρχει στο ίδιο κτίριο με την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ. Παράλληλα, έχει δικαίωμα να συναινέσει μόνο για μία λέσχη η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ και αυτή θα έχει πρόσβαση στο μητρώο φιλάθλων».

Δείτε επίσης: Τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ